Vaatwasser Whirlpool for Ikea DWN 600

Sparks

  • #1
Hallo,
Ik heb een Ikea-vaatwasser (Whirlpool DWN 600, die sinds enige tijd problemen geeft. Als ik een programma start, bijv. die op 70 graden (zie foto), dan begint hij na een minuutje te piepen. Het programma is dan versprongen naar het eerste van de reeks (40 graden) en dat lampje knippert, evenals het lampje van de starttoets. Na resetten (door de starttoets een paar seconden in te drukken) en middels de programmatoets het oorspronkelijke programma weer te kiezen, gaat het vervolgens wel goed, hoewel het probleem zich soms ook 2 of 3x voordoet, alvorens het gekozen programma wordt afgewerkt.
Ik vermoed dat het probleem in de module met de aanstuurprint zit, maar weet het niet zeker. Ik heb de print al een keer bekeken, maar niets kunnen ontdekken (hoewel dat niets zegt natuurlijk). Iemand enig idee?
Als het programma eenmaal is 'gepakt' werkt de vaatwasser verder prima.
 

Sparks

  • #2
Het probleem is opgelost. Het probleem zat in de zgn watercollector schakelaar, die zich bij de zeef onderin bevindt (een rond zwart roostertje van de buitenkant). Hierin zit een membraam dat als schakelaar werkt.
Ik heb de tip gekregen van een professionele vakman.
Het bleek namelijk dat het startknopje 11x knipperde, daarna korte pauze, weer 11x knipperen enz.
 

Frank

Vaste beantwoorder
  • #3
Commerciële link en prijsinformatie verwijderd.
Dat is hier niet de bedoeling, lees even de forumregels.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu