Vaatwasser ikea/Whirlpool DWH B00 hapert

Havertje

 • #1
LS,

Onze vaatwasser van Ikea/Whirlpool DWH B00 hapert.
Na het aanzetten van de machine (meestal programma 2, 30 minuten programma) start de afvoer pomp en stopt er meteen weer mee. Dit herhaalt zich enkele keren totdat water wordt gevraagd door de machine. Ook hier hapert het. Wanneer er eenmaal voldoende water ingenomen is start de circulatie pomp welke ook hapert.
Geen water op de bodem plaat, alles al gecontroleerd. Alle onderdelen waar een zeef zit schoon gemakt en zelf al de volgende zaken vervangen:

-afvoer pomp
-toevoer/circulatie pomp
-inlaat ventiel

Geen piepjes of foutcodes want na verloop van tijd, langer dan de 30 minuten, geeft machine aan dat programma gereed is door middel van 3 x kort en 1 x lang geluid signaal.

Wat kan hier het probleem zijn, wie kan mij helpen?

Bij voorbaat dank
Hans
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • Henk-Jan

  • #2
  Het zou kunnen dat er een kabelbreuk is in de kabels tussen de hoofdprint en de machine. Die buigen steeds mee als je de klep open en dicht doet.

  Zelf heb ik dit nog niet gehad bij mijn 10 jaar oude machine. Wel heb ik de motorcondensator een keer moeten vervangen toen de circulatiepomp helemaal stil viel.
   

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu