Vaatwasser Whirlpool ADG7350: bonkend geluid in waterleiding

JohK

  • #1
Onze vaatwasser Whirlpool ADG 7350 geeft problemen. Tijdens het spoelen is er een bonkend geluid te horen in de toevoer- waterleiding. Het geluid wordt door het hele leidingssysteem doorgegeven. Het is net alsof iemand steeds een kraan open en dicht draait.

Hij blijft ook hangen in het programma: hij blijft maar spoelen.
De pomp werkt wel goed: bij reset en opnieuw starten begint hij gewoon met water wegpompen en opnieuw water nemen. Vervolgens blijft hij weer spoelen.

Wie kan ons helpen ?

Servicenr.: 8542 350 01710
Ser.: 330215 002391

Groet,

Joh.
 

JohK

  • #2
Is er niemand die tips kan geven? Niemand die het probleem enigszins herkent ?

gr., J
 

Witte Hond

  • #3
Het kan wel eens zijn dat de stijgpijp van je sproeiarmen los zit. Dit is een buis die vanaf je zeef naar de middelste en bovenste sproeiarm loopt. Deze willen nog wel eens losschieten door een defecte houder, terugdrukken heeft dan geen zin doordat deze dan toch weer los schiet.

Controleer dus of deze bij de zeef goed vast zit.
 

JohK

  • #4
Bedankt voor de tip !
Hij deed het al beter toen ik de sproeiarmen had schoongemaakt want de gaatjes bleken bijna verstopt te zijn.

Maar de buis zat bij de zeef inderdaad niet helemaal vast in de gaten. Ik heb hem vastgedrukt en hij leek nog stevig te klemmen.

Het bonkende geluid zou veroorzaakt kunnen zijn door drukverschil in de buis omdat deze kon lekken wegens het loszitten (in en uit het gat bewegen). Door vuil in de armen is er meer druk nodig.

Nogmaals bedankt.
Een vraag die hieruit volgt: hoe kan ik m'n vaatwasser een inwendige schoonmaakbeurt geven zonder hem uit elkaar te halen? Ik heb wel eens gehoord van soda maar hoe doe je dat?
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu