Whirlpool ADG 3500 vaatwasser storing 5 piepjes

perryvanherpen

  • #1
Beste lezer,

We hebben een Whirlpool ADG 3500 vaatwasser. De slang naar de bovensproeier bleek kapot dus deze heb ik vervangen. Toen ook maar gelijk de unit vervangen waar het zeepblokje uitkomt aangezien de magneet schakelaar defect was en het klepje niet meer open sprong. Op enig moment heb ik in de kuip de afvoeg bak losgehaald (had ik niet moeten doen). Toen bleek dat het vierkante rubber tussen de kuip en deze afvoer bak niet meer goed sloot (lekte water in de bak). Dus nieuw rubber besteld en deze vervangen. Daarna geplaatst en weer vastgezet. Nu heb ik 2x een testprogramma gedraaid en geen lekkage meer te zien. Het programma draaide volledige af. Daarna wilde ik hem terugplaatsen in de kast, toch nog een laatste testrun gedraaid, maar nu slaat hij na een minuut of 20 (vermoedelijk) af en hoor ik 5 piepjes. Het lampje bij 70 graden brand en het lampje bij 65 knippert. Hij maakt het programma vreemd genoeg niet af. Ik heb de bodemplaat gecontroleerd, maar daar is geen water in te ontdekken, dus het heeft niet met een lek te maken. De machine is droog. Nu heb ik gezocht naar de foutcode lijst van deze vaatwasser, maar kan deze nergens op het internet en op dit forum vinden. We hebben geen display waar de code op komen te staan die op dit forum terug te vinden zijn. Iemand enig idee waarom het nu niet goed doet? Iemand een lijst met foutcodes op basis van lampjes en piepjes? Heb er al 100 euro aan versleuteld dus wil wel goed uitzoeken waarom dit nu fout gaat voordat ik alsnog zou besluiten een nieuwe te kopen.

Ik hoor graag wat, alvast bedankt!

Perry
 
  • Klusservice
    Klusidee
    Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
  • perryvanherpen

    • #2
    Even een korte update.

    Het type nr = 12054 H en het service nummer is 851135001001.

    Ik heb de stekker er een keer uitgehaald en gisterenavond nog een testrun gedraaid. Dit ging goed. Nu de boel uitgeladen en opnieuw ingeruimd. Nu slaat hij naar ongeveer 40 minuten in dezelfde storing als hierboven, echter na een minuut of 5 wachten slaat hij over naar een andere storing. Weer 5 piepjes maar nu brand het 70 lampje maar knipperen de 45 en 55 lampjes? Als ik daarna de deur open en weer sluit lijkt hij toch weer het programma te hervatten, maar slaat al snel naar in de eerste foutmelding. Iemand enig idee?
     
    Laatst bewerkt:

    perryvanherpen

    • #3
    Kan het toevallig met de sluiting te maken hebben? Hij stopt op de meest vreemde momenten. Als ik hem dan open en weer opnieuw sluit dan maakt hij het programma zover ik kan zien netjes af. De vaat wordt in ieder geval mooi schoon... Iemand een overzicht van de codes?
     

    Jan

    Algemeen beantwoorder
    Moderator
    • #4
    F5 is een storing van de watertemperatuursensor.
     

    perryvanherpen

    • #5
    Jan schreef:
    F5 is een storing van de watertemperatuursensor.
    Heb je een overzicht waarin ik kan zien welke foutcodes (piepjes en lampjes) welke melding voorstellen?
     

    Login

    Je wachtwoord vergeten?
    Nog niet geregistreerd? Registreer nu