Vaatwasser circulatie waterstop

Oomkoen

  • #1
Het water wordt tijdens het programma niet rond gepompt.

Ik heb de ETNA TFI8017RVS vaatwasser.

In mijn redenatie ben ik redelijk ver:
Er zit water in de vaatwasser. Dit kan ook naar de circulatie pomp komen. Het water wordt warm. Alleen het enige wat redelijk van het water naar boven komt, lijkt het kokende water te zijn.
Ook leek de pomp een soort geluid te maken, van een elektro motor die vast zit.

De hele circulatie pomp er eens uit gehaald. Stroom op gezet, en deze draait netjes rond. Hmm, zou die dan opeens los gekomen zijn??? Ik geloof er niet helemaal in.


Ook zit er aan de circulatie pomp een soort waterslot. Deze sluit niet alles af. Het enige wat ik me kan voorstellen dat deze niet goed werkt en zodoende het water niet de juiste kant op stroomt.

Ook hier heb ik stroom op gezet en het palletje hierin gaat razend snel buiten naar binnen. Dus het afdekplaatje, klappert er flink op los zeg maar.

Nou mijn vraag dus: hoe hoort deze te werken???

Afbeelding is de circulatie pomp. Het waterslot zit er hier links aan vast. Invoer water zit vooraan. De twee pijpen boven, zijn de uitvoer.

 

S.oldeerbout

Specialist Keukenapparatuur
  • #2
Meet of laat de condensator eens doormeten op waarde.
Dat is geen waterslot , maar een klep voor de halve belading.
 

Oomkoen

  • #3
Aansluiting van de motor en condensator gaan beide de motor in. En daarbinnen kan ik qua aansluiting niks doen. Dus ging ervan uit, mocht de condensator stuk zijn, dan zal de motor het wel niet doen. Maar die doet het dus gewoon.

Maar ik zal hem volgende week eens doormeten.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu