Circulatiepomp vaatwasser Whirlpool ADG937 rammelt

Johan1982

  • #1
Mijn vaatwasser gaf een rammelend lawaai en kwam zo nu en dan tot stilstand (met knipperend LED-lichtje).
Het rammelende geluid komt uit de circulatiepomp, deze uit elkaar gehaald. Er zaten geen gekke dingen in.
Als ik de pomp droog laat draaien is hij soms stil, maar ineens kan hij beginnen te rammelen (schoepenrad raakt behuizing).

Ik vraag me af of het rammelen een gevolg is van teveel speling op het schoepenrad of dat het komt door onbedoeld droogvallen van de pomp?
In het eerste geval: wat kan ik daaraan doen?
In het laatste geval: waar moet ik verder zoeken?
 

Johan1982

  • #2
Ik heb nog steeds problemen met de vaatwasser en hoop dat iemand een tip kan geven. De pomp rammelt stevig. Na enkele minuten stopt het programma en begint de vaatwasser in een regelmatig tempo te piepen.
De vaat is dan nog niet nat geworden.

Het betreft een Whirlpool ADG937 4/S 854293701510
 

Techrax

  • #3
Als hij stopt, knippert dan het start lampje en zoja hoe vaak? Dit is namelijk een foutcode. Zou toch maar de circulatiepomp vervangen.
 

Johan1982

  • #4
Hallo Techrax, ja, het lampje van het spoelprogramma brandt en het lichtje bij de startknop knippert continue in een regelmaat van ongeveer twee keer in drie seconden.
 

Johan1982

  • #5
Ik heb foutieve informatie gegeven, in mijn enthousiasme schreef ik dat de circulatiepomp rammelt, maar het is de afvoerpomp.
Vandaag de vaatwasser eruit kunnen halen, en geconstateerd dat ook als hij pompt, er geen water uit de afvoerslang komt. Ik ga dus maar beginnen die pomp te vervangen.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu