Vaatwasser Bauknecht werkt niet na stilstand

Gwen

  • #1
Hoi,

Ik heb van iemand een vaatwasser gekregen (Bauknecht GSF 4761), die heeft bij ons wel een tijdje stil gestaan. Zaterdag was er geen probleem maar zondag deed hij het niet goed meer. Als je een programma opzet , springt deze na een tijdje af en knippert het startlichtje. Als je deze dan indrukt begint hij weer te spoelen. Ik heb er geen ervaring mee, dus wat moet ik doen en wie kan me helpen? Thanks

Gwen
 

Gwen

  • #2
Het is een GSF 4761 TW - WS

85 46 761 013 10 .

Het probleem is dus al ik hem opzet brand het lichtje voorspoelen, dan klik ik op een programma en start. Dan is het lichtje bij voorspoelen uit. Dan is hij aan het voorspoelen en dan knippert start, en brand het licht voorspoelen rechts weer. Hou je start ingedrukt even dan gaat hij naar end. En is er dus niet gewassen.
Weet iemand raad?

Gwen
 

Gwen

  • #3
Ik heb dus gisteren geprobeerd om de sodaschoonmaakmethode uit te voeren. Maar daar de vaatwasser geen programma wilt draaien, lukt dat ook niet dus denk ik dat ik toch maar beter iemand kan laten komen.

Begint wel aan een programma, met eerst te spoelen maar dan gaat het knopje van start knipperen en als je dan op start duwt gaat hij naar end en begint hij weer te spoelen. En brandt het lampje van extra spoelen.
Wie wil en kan me helpen?



Gwen
 

Kees

Vaste Beantwoorder
  • #4
Wat is de bedoeling van "Wie wil en kan me helpen"?

1. Verdere adviezen bij het zelf (proberen) repareren?

2. Oproep aan een servicemonteur bij jou de vaatwasser te komen repareren?
 

Gwen

  • #5
Ik zou gewoon willen weten , hoe kan ik dit proberen op te lossen. Ik ken er echt niks van , ben nieuw hier op deze site. Wat zou het probleem kunnen zijn of zo. Kan ik het zo oplossen of is het niet meer te verhelpen.
Alvast bedankt

Gwen
 

Peek

  • #6
Hallo Gwen, zelf ben ik gebruiker van een Bauknecht vaatwasser. En heb een soort gelijk iets mee gemaakt.

Bij ons was het verholpen door het programma te resetten. dit kun je doen door de "Start" toets minimaal 5 seconden ingedrukt te houden tot dat het lampje uit gaat. Succes
 

Co de Witgoedman

  • #7
Vermoedelijk heeft de vaatwasser lekkage gehad en staat er water in de lekbak onder, haal even de plint weg ( onderaan met torxschroeven) en kijk of er water in de bak staat.
Staat er water in, dan is er lekkage.
 

Gwen

  • #8
Sorry maar ik begrijp je niet helemaal. Waar kan ik dat vinden achteraan de machine, of de deur of bedoel je in de machine zelf. Want op de vloer in de machine zie ik nergens geen schroeven ofzo dus.
Dank je
 

Gwen

  • #9
Als ik hem een paar dagen niet gebruik en dan opzet, spoelt en doet hij een deel van het wasprogramma en dan begint het startknopje te knipperen en begint hij te spoelen. Duw je dan op start begint hij het water weg te pompen.

Om te zien of er van onder ergens water in zit. Wat moet ik er dan afhalen en waar kan ik dat vinden. Aan de achterzijde vindt ik wel enkele schroeven maar ook de zijkant is daarbij vastgezet ( niet allemaal)

In de machine zelf , is er een sproeiarm en een cilindervormige zeef en een fijne zeef. Is het soms dat dat ik moet verwijderen om te zien of er ergens een lekkage is. Sorry maar ik weet niet juist wat ik moet doen.
Alvast bedankt,

Gwen
 

Kees

Vaste Beantwoorder
  • #10
Het verschijnsel wat je noemt, duidt wel nadrukkelijk op een lekkage naar de bodemplaat. Wanneer de machine draait, loopt er water naar die bodemplaat en na een tijd blokkeert hij vanwege de beveiligingsvlotter, die door het water omhoog gedrukt is. Na die paar dagen is het water dan weer opgedroogd en doet hij het weer even...

Om de bodemplaat, die onder de door jou beschreven plaat zit, te bereiken moet je meestal de onderplint aan de voorkant verwijderen, maar dat is per type verschillend.

Hoe je exact bij dit model bij de onderplaat kunt komen kan ik je zelf niet zeggen, het is al wel een paar keer beschreven op het forum. Ook voor Bauknecht vaatwassers, maar ik weet niet precies meer waar.

Edit: Ik zie trouwens dat Co al heeft gezegd: de voorplint verwijderen met torx-schroeven. Ziedaar het advies van de vakman!
 

Henny

  • #11
Nog even ter aanvulling:
De metalen plint zit aan de voorzijde net onder de deur.
Aan de rechterzijde zit een roosterje van de ontluchting.
Deze plint zit met vier torxschroeven vast.

Deze schroeven zitten verscholen achter witte plastic dopjes.
Om bij de bovenste schroeven te komen, moet de deur horizontaal staan.
Ook kan je de voorplaat van de deur verwijderen om er beter bij te kunnen komen.

Je kan nu op de metalen bodemplaat kijken of er misschien water op staat.
 

Gwen

  • #12
Ik heb aan de voorkant onderaan de plint verwijderd en ik zag allerlei draden enzo. Met hem terug in elkaar te willen zetten, heb ik hem gekanteld op de zij en kwam er ergens water uit. Wat nu?

Alvast bedankt,
Gwen
 

Wittenico

  • #13
Waarschijnlijk heb je een lekkage aan de spoelmotor. Deze zit rechts achterin.
De rubbers van de spoelmotor willen nog weleens oplossen door zeppmiddelen, waardoor hier een gat in ontstaat.

Het beste om dit te controleren is om hem achterover te leggen en de onderplaat er onder uit tehalen. Zo kun je met je hand voelen en kijken bij de spoelmotor.

Succes
 

Gwen

  • #14
Hallo,
We hebben eindelijk de onderplaat van de vaatwasser kunnen halen. Er zou sprake zijn van een lekkage volgens jullie maar er bevindt zich geen druppel op de onderplaat. Nu op de onderplaat waar de spoelmotor zich bevind, is er een oxydatie op de plaat. We denken dat tussen de pomp en de motor een lekkage is. Wat kunnen we doen om hier zeker van te zijn?

(Is vervolg van vaatwasser werkt niet na stilstand.) Ik weet niet of de ze link van jullie is toegestaan. Ik weet niet hoe ik dat anders moet uitleggen. Sorry.


thanks Gwen
 

Kees

Vaste Beantwoorder
  • #15
Prima gedaan zo. Gwen! Zo kon ik het oorspronkelijke topic makkelijk terugvinden en heb je vervolgvraag even bij dat onderwerp gevoegd, zodat de monteurs makkelijk kunnen zien wat eraan voorafging.

Ik hoop dat ze je kunnen helpen!
 

Henny

  • #16
Zorg dat de bodemplaat onder de circulatiepomp goed droog is.
Haal er bijvoorbeeld een stuk keukenpapier onderdoor.
Laat de machine een programma (of gedeelte ervan) draaien.
Controleer nu of er een lekkage bij de circulatiepomp optreedt.

Als dit het geval is, dan moet het huis van de circulatiepomp
vervangen worden.

artikelnummer: 481236018358
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu