Vaatwasser Bauknecht GSX 4756 werkt nog steeds niet!

EstherS

  • #1
Hallo, ik heb me vorig jaar aangemeld op dit forum met het volgende probleem: 'Vaatwasser lijkt te starten maar zet niet door"...
Het advies wat ik kreeg was de vaatwasser naar voren halen, omkiepen, bodemplaat verwijderen en kijken of er water in stond, vervolgens proberen evt lekkage op te sporen. Er werd min of meer de conclusie getrokken dat mogelijk de pomp niet meer werkte.

Door privé-omstandigheden ben ik vanaf de Kerst tot heden tradioneel met afwasborstel in de weer geweest maar via mijn zus, die onlangs toevallig met hetzelfde probleem te maken kreeg vernam ik dat er een zgn bal in de toevoerslang zou zitten die mogelijk door vuiligheid en/of oplosbare papiertjes van vaatwastabletten verkleefd was geraakt. Een buurman (witwasmonteur) had de slang met een trekveer bewerkt en na 2 pogingen deed het apparaat het weer.

Met dit advies ben ik aan de slag gegaan, eerst via het gat in de machine, daarna via de afvoerslang naar de machine toe. Tot mijn verbazing pompte de machine vanaf dat moment water van en uit de machine (vulde de bodem) maar pakte verder zijn programma niet op. Daarna heb ik de bodemplaat verwijderd om te kijken of er daadwerkelijk lekkage was en dat bleek ook het geval. Nadat ik het rubber van het gat in de bodem had schoongemaakt, teruggeplaatst en de onderkant had gedroogd pakte de machine de draad weer op en ging na het vullen van de bodem ook verder met het wasprogramma, wassen en verwarmen.

Vervolgens stopte hij er weer mee en toen bleek dat het zeepbakje niet werd geopend?! Weer storing. Na resetten en een paar uur de stekker eruit voor nader onderzoek, opnieuw de machine gestart. De machine pompte leeg, vulde en begon te wassen, verwarmd en te drogen (het zeepbakje was ditmaal gewoon open gegaan).
Net toen ik dacht dat hij het nu weer zou doen, stopte de machine er weer mee tijdens/na het droogproces. Weer ging het storingslampje knipperen. Kortom: het voorwasprogramma draaide hij volledig van A tot Z (incl. de 4 piepjes op het eind), de overige wasjes stopten bij het droogproces. We hebben begrepen dat het programma misschien even de kluts kwijt is door het vele switchen tussen de programma's door, maar nu ben ik eigenlijk de kluts kwijt.
Gisterenavond vulde ik de machine vol goede moed maar helaas, ik ben weer terug bij Af... de machine ronkt weer als vanouds maar doet niets meer dan dat en springt uiteindelijk keurig in storing!

Bij het ene onderdelenhuis zeggen ze dat ik de module (twv € 200) moet vervangen, een ander onderdelenhuis zegt dat ik de circulatiepomp en de afvoerpomp nog eens nader moet bekijken cq vervangen. Moet ik de bodemplaat weer verwijderen om te bekijken of er (weer) lekkage is?
Of moet ik misschien deze 10 jaar oude machine 'gewoon' maar vervangen?
Wie o wie kan mij nog helpen?
klusvrouw Es
 

Kees

Vaste Beantwoorder
  • #2
Misschien wil je eerst de NC-code vermelden?

En wil je nog even wat "witregels" toevoegen aan je verhaal (wat extra returns hier en daar op geschikte plekken) om het wat leesbaarder te maken?

Gebruik daarvoor de bewerk knop, je hebt er nog (bijna) een uur de tijd voor...
 

Pepjo

  • #3
Zie ook Vaatwasser Bauknecht start niet topic.

Daaruit blijkt :
Bauknecht GSX 4756
servicenr 854675601030

Overigens had je dit zelf ook kunnen en moeten vermelden, zoals je de vorige keer ook is verteld.... :wink:
 

EstherS

  • #4
Sorry... het is een heel verhaal geworden en voor mij een avontuur van 2 dagen met mn kop in een vaatwasser. Ik hoop dat het een beetje duidelijker is nu met die witregels.

het gaat om type Bauknecht GSX 4756, servicenr. 854675601030
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu