Vaatwasser Bauknecht F4 pomp probleem

Pwarning

  • #1
Mijn vaatwasser is een Bauknecht type GSX 4756/4 TW.
Servicenummers 8546 756 01510 / 33 0026 007829.

De machine geeft steeds foutcode F4 (meest linker led verlicht en piep-piep-piep...). Pompfunctie lijkt OK, water is weg uit de machine. Waterindicator was best vies, dus voorzichtig wat geborsteld met tandenborsteltje en water. Soda schoonmaak uitgevoerd, maar nog steeds storing F4. Machine start niet meer met een programma en geeft na enige tijd pompen de foutmelding.

W1 stekker doorgemeten, buitenste contacten geven weerstand. Rechtsbuiten en midden geeft weerstand 0, dus water, maar de machine is op dat moment leeg.

Is de conclusie dan dat de WI defect is? Hoe kan je die vervangen/demonteren, er is zo beroerd weinig ruimte om zelfs maar te zien hoe eea in elkaar zit daaronder.
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #2
F4 geeft aan dat er een probleem is met de afpompfunctie.
De afvoerpomp start en na 4 minuten geeft de Water Indicator (WI)
aan dat de machine niet 'leeggepompt' is.
Mogelijke oorzaak:
- afvoerpomp defect,
- sifon zit dicht,
- Control Board defect,
- Optical Water Indicator defect.

Meest voorkomende oorzaak is speling op de as van de afvoerpomp, als er speling op zit kan de pomp veel slechter gaan afpompen en soms zelfs stoppen.
 

Pwarning

  • #3
Dank voor je reactie Jan. Je bevestigd wat ik had geconstateerd na het lezen van de vele berichten op dit forum. De pomp is echter niet stuk, het water verdwijnt echt wel als ik er zelf wat gooi, geen fysiek pomp-probleem dus. Ik ben wel benieuwd of iemand mij kan vertellen hoe ik die waterindicator op de juiste manier demonteer, want de test met het doormeten van de weerstand geeft toch aan dat daar iets niet OK is.
 

Pwarning

  • #4
Het euvel lijkt weg! Na de oude schakelaar te hebben gedemonteerd en deze grondig schoongemaakt te hebben, meet ik weer een 0 Ohm weerstand tussen de buitenste contacten. De machine blijft nu niet hangen in de pompfase en ik kan weer een programma starten. We kijken het aan, maar ik denk dat we het lek boven hebben...
 

Matje01

  • #5
Ik heb ook een Bauknecht en had ook foutcode F4 na veel nameten en controleren bleek er een knik in de afvoer slang te zitten die is dicht gaan zitten door een satestokje ik zou daar eerst effe naar kijken .
 

Pwarning

  • #6
De afvoer lijkt OK, al het water is zo weg. De machine draait nu weer een normaal programma en is nu in de droogfase, dat lukte eerder helemaal niet. Ik blijf duimen dat dit het was. :P
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu