Bauknecht gsx 4756 vaatwasser pompt vervangen of wat anders?

Mig_1

  • #1
Ik heb hier al zitten zoeken en kwam wat topics tegen met hetzelfde probleem maar in feite heb ik wat tips nodig.

Het is namelijk al een geruime tijd zo dat af en toe de vaatwasser niet in staat is om het afvalwater weg te pompen. De afvoer is aangesloten bij onze afvoer (hoog) van de wasbak. Via een gat onder in het kastje loopt de slang naar de droger (staat ernaast).

In het begin dacht ik, dat de leidingen verstopt waren dus geprobeerd om met warm water etc de afvoer schoon te krijgen. Soms werkte dit en soms niet. Het lijkt alsof de pomp niet genoeg kracht (meer) heeft om het water van laag naar het hoge afvoerpunt. Dit loste ik inmiddels op door tijdens het programma een emmer te pakken en de afvoer in de emmer te zetten (dus laag) en vervolgens heeft de pomp genoeg kracht om het afvalwater in de emmer te spugen.

Na een programma gedraaid te hebben kan ik de afvoer weer aansluiten en meestal draait de machine weer goed (pompen geeft wel veel geluid maar goed, hij werkt).

Nu kwam er gisteren water onder de keuken vandaan. Nu blijkt de slang die ik ontkoppel een breuk te hebben en dus moet vervangen worden.

Nu ben ik even zitten zoeken en een pomp is tussen de 40-75 euro en nu dat ik de machine toch uit moet bouwen, of het verstandig is om de pomp te vervangen of dat het misschien anders zou kunnen zijn.

Ik heb gemerkt bij de laatste keer dat toen ik zout bijvulde, dat hij niet afpompte. Eén topic daarover werd vermeld dat ik beter dan de 3-1 tabletten kan nemen. Maar in feite is de pomp dus niet meer krachtig genoeg.

Iemand suggesties waar ik nog naar zou kunnen kijken of is vervangen van de pomp misschien wel het beste?

type:
gsx 4756/4 tw
8546 756 01510
330019 013298
 

S.oldeerbout

Specialist Keukenapparatuur
  • #2
Het zal me niets verbazen als de afvoerslang met een lichte knik achter het toestel zit.
 

Mig_1

  • #3
Bijna een week verder.

Slang besteld en vervangen. Na het vervangen bleek toch dat de pomp veel moeite had met afpompen.

Vandaag nieuwe pomp erin gezet, bij het starten van een programma gaat het pompen goed, maar nu is er weer een nieuw probleem ontstaan. Programma's starten maar op een gegeven moment valt de stroom eraf. Ik heb de vaatwasser nog in de keuken staan en ik zie bij het starten dat het programma draait, maar dan valt de stroom eraf. Deur openen en dan komt het lichtje weer op, niet altijd. Lijkt op sluiting/losse contactjes? Enig idee waar ik het zou kunnen zoeken? Ik heb helaas geen meter dus ik kan niets doormeten.
 

S.oldeerbout

Specialist Keukenapparatuur
  • #4
Draadbreuk vaak in de deur daar waar de draden scharnieren.
 

Mig_1

  • #5
Wat bedoel je precies? Waar kan ik die draden terug vinden?

Op moment van schrijven viel de vaatwasser weer uit, maar sprong even later weer aan zonder eerst open gemaakt te hebben. Maar na een korte periode viel hij weer uit.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu