Bauknecht GSX7588 vaatwasser lekkage slang pomphuis

Jacobgsx7588

  • #1
G Avond heren klussers,

Allereerst lof voor deze site, vragen die gesteld worden, worden ook netjes beantwoord met veelzijdige informatie. Heel mooi om te zien.

Vandaar ook mijn vraag hier: Ook mijn Bauknecht GSX7588 heeft waterlekkage op het pomphuis. Deze week ongeveer 2 minuten na het aanzetten dan de machine, sprong de aardlek schakelaar eruit. Daarna nog een keer geprobeerd met de keuken plint eraf, toen zag ik water naar beneden lopen aan de achter (zittend op mijn knieën voor de machine).
Daarna dus de machine naar uit de inbouw ruimte gehaald, op zijn kantje gelegd (waarbij wel helaas de rechterpoot krom is gegaan (ik zat niet op te letten, wel goed voor de volgende die dit gaat doen)). En de bodem plaat gedemonteerd. Daarbij zag ik dat het meeste water rond het grote rubber zat, wat de pomp verbind met de grote witte waterbak in het midden (zie foto).
Nu heb ik op dit forum al gelezen dat dit rubber vaker stuk gaat dus ik had een beetje een idee waar ik moest zoeken. Tot zover geen vragen.
Nu wil ik dus het rubber vervangen maar ik heb ook gelezen dat dit vast gelijmd zit op het pomphuis en dus moet ik de hele pomp demonteren om dit te doen. Mijn vraag is:
Kan ik de pomp eenvoudig losmaken van de motor? Of is dit 1 geheel? En heeft iemand nog tips alvorens ik hier aan begin te sleutelen? Ik heb redelijk wat ervaring met sleutelen aan motoren maar zeker niet aan Vaatwassers, vandaar dus mijn vragen alvorens ik ermee begin.

Alvast hartelijk bedankt voor de tips!

Vr groet,
Jacob
 

S.oldeerbout

Specialist Keukenapparatuur
  • #2
De kant van de slangklem gewoon loshalen en aan de kant van de motor de slang afsnijden met een stanleymes op de plek waar het pomphuis begint , de rest van de slang zit inderdaad gelijmd.
Dat stuk kan je gewoon laten zitten.
Nu kan je opzoek gaan naar een passend stukje slang.
Echter is het stuk aan de kant van het pomphuis iets groter dan aan de andere kant.
Tenzij je het gelijmde stuk compleet gaat weg krabben.
Beter is om bv 481253029437 te bestellen.
Even op zoek bij de bouwmarkt naar 2 passende RVS slangklemmen.
Op het gelijmde slangdeel wat overblijft de nieuw slang plaatsen en daar de slangklem op vastzetten.

Je kan ook het gelijmde deel van de slang weghalen maar is wat meer werk en dan een alternatieve slang op zetten van een radiatorslang of iets dergelijks.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu