Bauknecht vaatwasser lekt bij pomphuis (niet de slang)

Jaap968

  • #1
Hallo,

Mijn Bauknecht vaatwasser type GSF 4741 TW-TS met service nummer 854674101020 lekt bij het pomphuis. De lekkage zit niet zoals ik vaak zie op dit forum bij de slang aansluiting, maar het lekt waar de as van de motor in het pomphuis gaat. Is hier nog iets aan te doen, of moet ik een nieuw pomphuis aanschaffen. Op de as zit een rubberring, maar weet niet zeker of deze de afdichting is of gewoon een bescherming van het kogellager van de motor? Via de witgoed winkel heb ik gevraagd of er een afdichtset oid te krijgen is en nu heb ik dus zo'n zelfde rubber ring gekregen. Snap alleen niet hoe deze de ingang naar het pomphuis waterdicht kan maken. Zou verwachten dat je in het pomphuis iets moet vervangen?

Wanneer het pomphuis niet meer te repareren is kan ik dan voor dit type nog een los pomphuis kopen. Zie vaak op websites het pomphuis met type 481236018371 maar staat meestal niet bij dat het op mijn type vaatwasser past?

gr

Jaap
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #2
Plaats de rubber ring en het lekken zal waarschijnlijk afgelopen zijn, het zijn speciale rubber afdichtingen voor assen.
 

Jaap968

  • #3
Dank je wel voor je tip,

Had de ring al op verschillende manieren geprobeerd (op as, meer in het recirculatie pomphuis gedrukt) maar bleef lekken. Uiteindelijk maar een nieuw pomphuis gekocht (rond de 25 euro en dus los verkrijgbaar) en het lekken is over. Hier zat trouwens weer zo'n (keer)ring bij en die zat op het plastic asje dat uit het pomphuis steekt en niet erin gedrukt. Deze ring is dus volgens mij alleen om kogellager van motor af te dekken en niet echt een keerring tegen lekken van pomphuis. In ieder geval werkt het weer.

gr

Jaap
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu