Bauknecht vaatwasser slangetje van de pomp naar de korf lekt

Fborden

  • #1
Dankzij dit forum ben ik al een heel eind in de analyse van het probleem dat ik met mijn Bauknecht vaatwasser heb maar het laatste stukje ontbreekt.
Ik heb een GSXP7598 type nummer: 854675901740
Het slangetje van de pomp naar de korf lekt.
Ik zie in de onderdelenlijst voor mijn machine dat ik alleen de hele pomp kan vervangen (type 481236158428) maar dit vind ik echt van de zotte gezien de prijs.

Mijn vraag is als ik pomphuis 481236018546 of 481236018545 koop voor ca. 20 euro heb ik 100 euro bespaard maar kan ik dan het stukje buis van het pomphuis gebruiken en vervangen. Vraag hierbij is wat is het verschil tussen 481236018546 en 481236018545?

Een andere optie lijkt het gebruik van een stukje slang met diameter 32 mm te zijn.

Welke van deze opties moet ik kiezen?

Bedankt voor de moeite!

Frank
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #2
Een nieuw stukje slang plaatsen en goed vastzetten.
 

Fborden

  • #3
Bedankt voor het snelle antwoord. Heeft iemand een idee waar ik de Python slang in de buurt van Dronten kan kopen. Ik heb al de lokale bouwmarkten en onderdelenhuis geprobeerd maar tevergeefs.
 

Fborden

  • #4
Probleem! Ik heb de slang gekocht maar bij het demonteren van de huidige slang blijkt dat de pompzijde van de aansluiting inderdaad 32mm is maar de aansluitzijde (witte kant) aan de korf blijkt slecht 27mm te zijn.
Suggesties om dit op te lossen zeer welkom!
 

Fiesiekus

  • #5
Het zwarte deel dat gevulcaniseerd op die 27 mm zit, niet weghalen. Evt. een dunner stuk slang er nog opzetten en daar die dikkere overheen zetten.
 

Fborden

  • #6
Probleem opgelost!! Vaatwasser doet weer waar hij het best in is en ik niet :lol:
Ik heb het stukje slang dat over de witte korfaansluiting zat afgesneden en hierover de nieuwe slang geplaats. Vervolgens slangklem aangedraaid. Van het slakkenhuis het gegalvaniseerde deel zoveel mogelijk verwijderd en hier het andere deel van de slang overheen.
Hij draait nu proef en lijkt niet te lekken.
Wat een gepriegel was het maar het was het wel waard. Was nu voor 8 euro klaar.
Heb mijn handen wel aan alle kanten opengehaald aan de scherpe randjes maar goed.
Bedankt voor jullie hulp! Superforum.
 

Fiesiekus

  • #7
Graag gedaan en...je hebt dit zelf voor elkaar gemaakt! Die zere vingers hadden we je voor moeten waarschuwen: draag werkhandschoenen en/of doos pleisters bij de hand houden.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu