Bauknecht vaatwasser GSI4633 lekt bij pomphuis

MenF

  • #1
Onze vaatwasser blijkt te lekken. Dit doet hij al een tijde als ik zag hoeveel vieze bruine bende op de bodemplaat lag, maar nu hielt hij het pas voor gezien.

Ik heb alles schoongemaakt, en de slagen gecontroleerd. Daar kan ik niets vinden.

Ik heb hem vervolgens op stenen gezet en aangezet en ben er een stukje onder gaan liggen. Het water loopt bij het pomphuis naar beneden (duidelijk te zien aan de aanslag), maar ik kan niet zien waar dat vandaan komt. Ook boven het pomphuis is een streep vuil te zien, alsof het water in de rondte wordt geslingerd.

Eea ziet er zo uit vanaf de onderkant:


Heeft iemand enig idee of het pomphuis (uit 1997!!) lekt en ik dus aan een nieuwe pomp moet (€150 als het goed is), of dat het toch nog iets simpels kan zijn als een rubbertje?

Edit:
Het lijkt wel heel erg op dit probleem: Bauknecht vaatwasser lekt bij pomphuis (niet de slang)
==========
Mijn Bauknecht vaatwasser type GSF 4741 TW-TS met service nummer 854674101020 lekt bij het pomphuis. De lekkage zit niet zoals ik vaak zie op dit forum bij de slang aansluiting, maar het lekt waar de as van de motor in het pomphuis gaat. Is hier nog iets aan te doen, of moet ik een nieuw pomphuis aanschaffen. Op de as zit een rubberring, maar weet niet zeker of deze de afdichting is of gewoon een bescherming van het kogellager van de motor? Via de witgoed winkel heb ik gevraagd of er een afdichtset oid te krijgen is en nu heb ik dus zo'n zelfde rubber ring gekregen. Snap alleen niet hoe deze de ingang naar het pomphuis waterdicht kan maken. Zou verwachten dat je in het pomphuis iets moet vervangen?

Wanneer het pomphuis niet meer te repareren is kan ik dan voor dit type nog een los pomphuis kopen. Zie vaak op websites het pomphuis met type 481236018371 maar staat meestal niet bij dat het op mijn type vaatwasser past?
==========
 

S.oldeerbout

Specialist Keukenapparatuur
  • #2
Nieuwe pomp is deze nog leverbaar dan?
Dit moet je niet oplossen met alleen een nieuw rubbertje!!
Connector ziet er ook niet al te best uit.
 

MenF

  • #3
Het beestje is uit 1997 - dus bijna 17jr oud - en op zich zijn er nog heel veel onderdelen te krijgen.

Ik kwam nog één advertentie tegen van een website die het pomphuis (niet de motor) zou hebben, maar op de website zelf is het pomphuis niet te vinden.

Ik wacht nog even af (mailtje gestuurd) of het pomphuis wel of niet leverbaar is.

Verder heb je wel gelijk dat, door het lekken, de motor & connectoren er niet meer echt lekker uitzien. Dus of er meer problemen gaan optreden (ondanks of dankzij de mogelijke vervanging van het pomphuis) is ook nog eens de vraag...

Misschien toch maar tijd voor een nieuwe :o
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu