Upgrade isolatie pannen-riet dak

Fureddo

  • #1
Heren,

Ik ben bezig met de voorbereidingen van de badkamer. Deze komt op de eerste etage van een schuur, voorheen een paarde stal. Nu heeft deze schuur een pannen dat met een rieten isolatie. Deze isolatie wil ik upgraden hoe kan ik dit het beste doen? De rieten isolatie moet wel voldoende kunnen ventileren. Ik ben echt een leek op dit gebied. De schuine wanden wil ik later betegelen. Het liefst moet het ook vanbinnen uit allemaal wat brandveiliger.

Wat voor opties heb ik?

Alvast bedankt.
 

Willem.S

Specialist Hout/Bouw
  • #2
Kunt u wat foto's laten zien?

Dan zien we ook wat voor 'n balken etc. er aanwezig zijn.
 

Fureddo

  • #3
Ik heb niet direct foto's. Tussen de dakgordingen (hoh 0,4m) zit een laag riet (laagdikte 0,1m). Boven opd e dakgordingen liggen de panlatten en hierop de pannen. Kan je hier iets mee?
 

Sxnder

Specialist Elektra
  • #4
Als er geen folie zit tussen riet en pannen, kun je tussen de gordingen bijvoorbeeld steen/glaswol aanbrengen met aluminum dampscherm naar de warme binnenzijde gericht. De naden dienen zorgvuldig afgeplakt te worden. Als laatste kun je het dan afwerken met bijv. gipsplaten.
 

Fureddo

  • #5
Er is geen folie aanwezig tussen het riet en de pannen. Echter loopt het riet tot aan de onderzijde van de gordingen. Het riet wil ik eigenlijk laten zitten, want het isoleert vrij goed en het is veel werk om het weg te halen. Ik ben bang dat als ik direct steenwol tegen het riet aan zet dat het gaat rotten, omdat het niet voldoende kan ventileren. Ik ben echt een leek op dit gebied…. Dus ik hoop dat jullie hier iets aan hebben?
 

Sxnder

Specialist Elektra
  • #6
Het riet en de extra isolatie kunnen dan toch gewoon ventileren tussen de dakpannen door? Als je het dampscherm aan de warme binnenzijde maar goed naadloos afwerkt is er geen rede voor het ontstaan van condensatie in het koude deel.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu