Geluidsisolatie woning

Joco

  • #1
We wonen in een oudhuis met houten vloeren. We zijn alle ruimtes aan het renoveren en willen ook iets tegen het geluid doen, zodat beneden gewoon de tv aankan en boven iemand kan studeren.
Ik dacht voor het loopgeluid (contactgeluid) overal een zwevend vloer te maken met fermacell korrels (dan kan ik de vloeren gelijk horizontaal maken). En voor het luchtgeluid de plafonds op te vullen met isolatie. In het onderhuis zit al een verlaagd plafond dat ik wil behouden, maar die kan ik van bovenaf isoleren met inblaas isolatie.En het plafond naar zolder ligt nu helemaal open dus die kan ik tussen de balken volstoppen met isolatie. welke dikte en welke isolatie kan ik het beste hiervoor gebruiken? Ik heb het liefste biobase isolaties
 

IJkenhout

Vaste beantwoorder
Moderator
  • #2
Je hebt een uitstekend plan. Het maakt niet zoveel uit welke isolatie je kiest. In het algemeen heeft een lichte isolatie de beste absorptie van de geluiden in de klankkast van het verlaagde plafond, maar veel verschil maakt dit niet uit.

Hoe oud is het verlaagde plafond beneden? Als dat een oud plafond is met stucgaas, dan kan je daar niet extra gewicht op laten rusten (tussen blazen). Er komen nog al eens dat soort plafonds naar beneden.
 

Joco

  • #3
Dank je.
Het plafond is redelijk recent. Gipsplaten op een houten rachelwerk.
 

Joco

  • #4
Weet iemand of dat inblazen van isolatie een beetje te doen als doe het zelver?
 

IJkenhout

Vaste beantwoorder
Moderator
  • #5
Nog nooit gehoord dat een particulier dit zelf doet. Ik heb ook niet gehoord dat je de apparatuur kan huren. En het vraagt ook enige kennis om alle hoeken vol te krijgen.
 

Rola

Algemeen Bouwkundig Specialist
  • #6
Cellulose kan je zelf blazen.
Bij een bedrijf wat deze vlokken verhuurd kon je een aantal jaar geleden een bijbehorende machine huren.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu