UP320 aansluiten op afvoer 110mm

Nogcsulp

  • #1
Beste mensen,

Ik probeer de inbouwreservoir van Geberit, de UP320 te installeren.Ik zit alleen met de afvoer.

Ik ben er 2 aan het installeren, in de badkamer en in de wc.

In de wc komt er een stuk pijp van 110 mm uit de vloer met een hoogte van 10-15 cm. De zwarte overgangsstuk van Geberit van 90 naar 110 past hier niet op omdat het beide 110 als diameter hebben. Nu dacht ik het met manchetsokken te kunnen oplossen en deze over de overgangsstuk en de afvoer uit de vloer te plaatsen. Echter lijkt het erop dat de sprongbocht hierdoor te hoog uitkomt, ongeveer 10 cm zo. Wat kan ik hiertegen doen? Zou ik het mogen inkorten of moet ik hier een andere oplossing voor vinden?

Tweede installatie in de badkamer heeft juist een 110 afvoer welke pas na ongeveer 2-3 cm in de vloer begint. Wat zou ik hiermee moeten? Hier kan ik namelijk geen manchetsok gebruiken lijkt mij. Ik zag op de forum dat er een PP REPARATIE-INZETVERLOOPSTUK, VERJONGD SPIE/2 X MANCHET, GRIJS, 110 X 110 werd gebruikt. Zou ik dit ook kunnen toepassen? Zou ik dat overigens ook voor de wc kunnen toepassen?
 

ADDave

  • #2
De zwarte bocht meegeleverd met het reservoir kan je inderdaad inkorten. Hier kan je dan verder met een manchetsok zoals je zelf al zei.

De 2de situatie heb ik even geen beeld bij. Kan je hier een foto van plaatsen?
 

Marcn.88

Vaste Beantwoorder
Moderator
  • #3
voor de pijp in de vloer een inzetverloop plaatsen 110x90 met rubber
 

Henk253

Specialisme badkamers en sanitair
  • #4
plaats hier eens een foto van de situatie met aansluiting sprongbocht.
Echter lijkt het erop dat de sprongbocht hierdoor te hoog uitkomt, ongeveer 10 cm zo.
en de PP past strak in 110 dikwandige pvc 110
1640345008809.png
 

Nogcsulp

  • #5
Ik heb nu de sprongbocht ingekort en deze vervolgens met bijbehorende verloop in een manchetsok geplaatst. Bijgevoegd de foto. De sprongbocht komt helemaal tot het einde van het verloopstuk, tegen soort van haken aan. Ik heb nog geen voorzetwand gebouwd dus aanpassingen kunnen worden gemaakt. Desnoods met een nieuwe sprongbocht.
1DA94509-E900-419F-81F9-8870507AE6D4.jpeg


Wat betreft de aansluiting in de vloer in de badkamer. Kennelijk heeft het al een manchet. Hier past het bijgeleverde verloopstuk gewoon in, met hulp van wat vaseline. Ik keek er gewoon langs. Misschien toch maar even langs de brillenboer gaan. Bijgevoegd ook weer voor de volledigheid.
18BA2E9F-9F98-4C92-A6BA-147888C33E84.jpeg
 

Peter

Specialist Bouw/Sanitair
  • #6
Bij de bovenste foto moet de verloop wel wat verder in de mof.
Is het een schuifmof, of een mof met nokjes aan de binnenkant.?
Bij de 2e foto zal de verloop waarschijnlijk te diep in de buis komen, en is de zwarte bocht te kort.
Dan moet je dat een stukje buis van 110 induwen en daar ook een mof gebruiken.
Zorg dat alle onderdelen goed ver in elkaar passen, om straks lekkages te voorkomen.
 

Nogcsulp

  • #7
Bedankt voor de reacties allemaal!

Peter,
Het grijze is een overschuifmof. Dit heb ik bij een reguliere bouwmarkt gehaald. Het zwarte is een verloop dat bij de inbouwreservoir zat. Daarin zitten wel nopjes. De bocht zit ook tot de nopjes vast.

Als ik het nu goed begrijp moet ik bij de eerste foto eerst het pvc dat uit de vloer komt wegsnijden of zagen zodat ik de zwarte verloopstuk tot de rand erin kan duwen. Daarna ook de bocht weer tot de nopjes van het verloopstuk erin duwen. Eventueel de bocht iets afkorten als dat nodig is.

Bij de tweede eerst de buis uit de vloer iets verlengen met een 110 pvc buis en dan eigenlijk hetzelfde herhalen. 110 overschuifmof erin, daarna 110 verloop en dan de bocht.

Bedankt voor je hulp!
 

Peter

Specialist Bouw/Sanitair
  • #8
Klopt helemaal.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu