Aansluiten waterleiding Geberit UP320 inbouw reservoir

MartijnP

  • #1
Hallo Allemaal,

Recentelijk heb ik advies gevraagd of het renoveren van het toilet. Dit heeft geleid tot het installeren van bovenstaand inbouwreservoir. Nu ben ik uitgekomen bij het aansluiten van de waterleiding. Ik vroeg mij af of jullie mij kunnen helpen met het duiden van de beide aansluitingen op de foto en mij van advies kunnen voorzien hoe ik het beste deze waterleiding op het inbouw reservoir kan aansluiten.

Ik heb zelf uiteraard flink gegoogled en daar kom ik uit bij enkele aansluitingen maar zeker weten doe ik het niet. Daarnaast zat ik te denken om tussen deze twee aansluitingen een flexibele bus te monteren zodat het aangesloten wordt. Nu weet ik niet of dat verstandig is en welke ik dan zou moeten hebben.

Ik hoor graag van jullie of jullie mij kunnen helpen hiermee.

Gr. Martijn
20210508_202211[11002].jpg
 

Henk253

Specialisme badkamers en sanitair
  • #2
Hoe had je dat gedacht via flexibele bus te monteren?
Het beste is gewoon een soldeer verbinding of een pers verbinding laten maken.
Want je kan er nooit weer bij komen zonder om open te breken.
 

MartijnP

  • #3
Nou, hoe ik het in gedachten had was een flexibele slang aan beide kanten erop draaien. Zo heeft het namelijk daarvoor ook 26 jaar gezeten dus de optie van solderen was nog niet door mijn gedachten gekomen.

De optie voor een flexibele slang leek mij niet heel onlogisch eigenlijk. Maar zoals ik jou hoor zou ik het eigenlijk moeten laten solderen door iemand.

Goed om te weten.

Stel dat ik het niet zou solderen. Wat voor koppelingen passen er dan op deze twee aansluitingen en welke zou ik dan het beste kunnen gebruiken?
 

Henk253

Specialisme badkamers en sanitair
  • #4
Laat gewoon even een loodgieter komen die je de aan sluit dan heb je het direct goed.
Het kan wel wezen dat slangetje lang heeft gezeten maar ze willen ook wel eens lekken dan kan je beter een goede verbinding hebben.
 

Marcn.88

Vaste Beantwoorder
Moderator
  • #5
Sokje op de leiding solderen en dan een nieuw stukje buis (lijkt me koper 12) buigen met hieraan een hakse schroefbus 12x1/2 of een muurplaat 12x1/2 hierin komt dan weer het kraantje wat in t reservoir zit
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu