Uitbouw op betonvloer isoleren

coop1234

 • #1
Goede dag allen,

Mijn vriendin en ik hebben onlangs een huis gekocht waar we binnenkort de sleutel van krijgen. Dit is voorheen een oude praktijk geweest en de verkopende partij heeft hier zelf een uitbouw geplaatst. De uitbouw voorziet onze woning van de badkamer, slaapkamer en inpandige berging / schuur.

De uitbouw is geplaatst op een gestorte betonvloer, welke naar mijn idee (dit kan ik pas verifiëren als we de sleutel hebben) op zand is gestort. Het lijkt alsof er onder het beton een folie is aangebracht (zie foto). De gehele uitbouw is opgetrokken uit hout en met een plat dak afgewerkt.

Op de plattegrond is te zien hoe de uitbouw op dit moment is ingedeeld. De slaapkamer is netjes afgewerkt, maar voor zover ik heb kunnen zien is de vloer niet geïsoleerd en lijkt de ondervloer en het laminaat gewoon op het beton te liggen. Gezien er ook het een en ander aan elektra niet helemaal zit zoals we willen en we de schuur er bij willen trekken ben ik op zoek naar mogelijkheden voor het isoleren van de betonvloer, muren en het plafond.

Helaas zitten we dus met een hoogte van +- 2.37 op dit moment, meer dan 7 cm inclusief nieuw laminaat mag het verhaal dus niet gaan worden (ivm nieuwe kozijnen / deuren die geplaatst gaan worden).

De vloer
Mijn idee voor de vloer is om hier een dampdicht folie op aan te brengen, daaroverheen een raster maken van houten latten van 3 a 4 centimeter en hiertussen isolatieplaten aan te brengen. Daarboven op OSB platen van 18mm om de vloer wat draagkracht te geven. Hierboven op komt een ondervloer van 6mm (XPE6 platen) en omdat we van een experiment houden op zijn tijd, infraroodvloerverwarming met een beschermfolie. Daar bovenop komt een laminaatvloer van 8mm.

De muren
Na het opbouwen van de vloer tot en met de OSB platen wil ik de muren gaan isoleren en afwerken met gipsplaten. Hoe de constructie op dit moment zit achter de slaapkamer muren weet ik niet, in de schuur zijn de binnenwanden OSB platen met daarachter balken waar de buitenmuur bestaat uit houten latten die elkaar overlappen. Maar ik ga er vanuit dat er geen folie is gebruikt.

Het plafond
Ook hier gaan we zaken aanpakken, het lijkt erop dat de dakbedekking direct op OSB platen is gemonteerd. Op de foto's is te zien dat er wel iets van isolatie is aangebracht, dit is overigens gezien vanuit de schuur boven de slaapkamer. We willen in principe alles eruit halen, ook omdat we nieuwe bedrading en spotjes willen aanbrengen. Hier wil ik tussen de bestaande balklagen isolatie aanbrengen (houtvezel of iets in die richting) daaroverheen een folie aan te brengen en dan dwarsbelasting en het plafond (gips platen).

Nu ben ik eigenlijk zoekende naar advies, tips en tricks. Ik weet in grote lijnen hoe ik het wil gaan aanpakken, mijn onduidelijkheden zitten hem in het gebruiken van de juiste folie's en de aansluiting van deze folie van plafond op de muren en de vloer.

Ik ben heel benieuwd naar jullie meningen en ideeën hierover, mocht het nodig zijn dan heb ik eventueel nog meer foto's.

Alvast bedankt!

IMG_0262.JPG Screenshot 2020-11-17 at 13.18.19.png IMG_7467.jpeg IMG_0250.JPG
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • plezierklusser

  • #2
  Maar ik ga er vanuit dat er geen folie is gebruikt.
  Dit soort dingen wil je zeker weten, dus altijd controleren. Dat bepaalt namelijk wat je zelf nog moet aanbrengen.

  Ook kan je de bouwtekeningen opvragen bij gemeente of gemeentelijk archief. Dat kan ook inzicht geven, ondanks dat je de sleutel nog niet hebt.
   

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu