Tv scherm uit plafond laten zakken

Hharbers

  • #21
maak een veer op de scharnier zodat hij uit zichtzelf altijd dicht wil blijven,

beetje dit idee.
maar dan wat lichter voor je pianoscharnier
1684822246855.png


gewicht van tv drukt hem open door de veer heen
 

Gerrit B

Specialist Telecom
  • #22
Had ik ook al aan gedacht, maar achterop de TV zit een microcomputer gemonteerd en daar ratelt de klep dan elke keer langs.
Tochtborstels ook geprobeerd maar daar blijven de kabels telkens in vasthangen.

Ben ook al bezig geweest met een elektrische telescooparm maar dan moet er ook een hele hap elektronica of schakelaars bij komen want die arm duwt veel minder snel de klep open dan dat de TV naar beneden komt zetten.
Dus zit gewoon te broeden op een ingenieus systeem die zodra je de TV laat zakken eerst de klep open duwt en er voor zorgt dat deze ook geheel open blijft staan en als de TV weer omhoog gaat als laatste de klep mee naar boven trekt.
 

ikdoeookmaarwat

  • #23
Hallo Gerrit,

Ik heb speciaal een account aangemaakt hiervoor, maar ik hoop dat je al wat bedacht had. Mij schoot het volgende in ieder geval te binnen en ik deel het graag voor het geval het je kan helpen;

Wat nou als je die magneten eruit haalt zodat de standaard staat van het klepje 'open' is. Dan moet je je focussen op het dicht houden ipv het open maken wanneer het klepje dicht is. Hoe doe je dit? Ik denk dat je ergens touwtjes vast kan maken op precies de juiste hoogte aan de TV, of de achterplaat ofzo, omdat je de touwtjes aan de tv of waar dan ook vastmaakt valt bij het dalen het klepje gewoon open én kan de tv ver genoeg dalen ondanks dat het touwtje vastzit. Ik denk dat het bevestigingspunt precies halverwege de constructie zou moeten zijn maar ik denk dat jij dat met wat proberen zo hebt uitgevogeld - je lijkt zeer vindingrijk en ingenieus.

Het probleem dat ik overigens hiermee zie is dat de hefboomwerking te klein is om hem met de motor op te trekken, maar dat is mogelijk geen probleem. Is het klepje licht genoeg om door de motor opgetrokken te worden? Dan is het helemaal simpel om te maken denk ik, en zul je weinig last hebben van een ongunstig hefpunt t.o.v. het scharnierpunt. Als je je wel zorgen hierom maakt kun je mogelijk een bevestigingspunt aan de voorkant vinden (een touwtje om de tv-beugel heen hangen? of mogelijk gewoon beetje ducttape op de achterkant van de tv ergens met het touwtje?) en dan het touwtje zo ver mogelijk van het scharnier afhouden op je klepje.

Ik hoop dat je snapt wat ik bedoel. Laat het me weten want ik maak anders een tekening van wat ik bedoel, als je wil.

Ik ben benieuwd wat je uiteindelijk bedacht hebt ;)
 

Gerrit B

Specialist Telecom
  • #24
leuk dat je mee wilt denken.

Het open maken is geen enkel probleem, zodra je op de knop naar beneden drukt dan valt de klep gewoon open en kan de TV zakken.

Het omhoog trekken is juist wel een probleem omdat de TV breder is dan het rolluik waar hij aan zit en je geen touwtjes oid. voor het scherm langs wilt hebben lopen.
De klep is wel heel licht gemaakt dus de motor kan het met gemak aan, het systeem plafond echter niet.
Ik had al een proef gemaakt met een bevestiging net achter de TV (dus ongeveer op het midden van de klep) maar als je dan de klep omhoog trekt dan komt het systeemplafond voor een deel mee. (bestaat uit wat profielen en lichtgewicht plafondplaten van glaswol oid.)
Zet je het punt van bevestiging vooraan dan sluit de klep wel perfect zonder dat het plafond beweegt.
Dus ik ben aan het zoeken naar een systeem dat de klep loslaat zodra deze open is en op het moment dat het scherm bijna omhoog is als laatste de klep pakt en dan dichttrekt.
 

ikdoeookmaarwat

  • #25
Kun je dan niet bij bevestiging achteraan het punt op de beugel niet wat lager maken? Dan trek je het plafond niet mee, me dunkt.


Gerrit B schreef:
Zet je het punt van bevestiging vooraan dan sluit de klep wel perfect zonder dat het plafond beweegt.
Dus ik ben aan het zoeken naar een systeem dat de klep loslaat zodra deze open is en op het moment dat het scherm bijna omhoog is als laatste de klep pakt en dan dichttrekt.
misschien haakogen?
Misschien iets wat je bevestigt wat de magneetjes pakt?
 
Status
Niet open voor verdere reacties.
Gerelateerde onderwerpen Antwoorden Datum
35

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu