Tussenmuur op niet vlakke vloer.

Tolhuisje

  • #1
Ben druk bezig met aan het nadenken voor de verbouwing voor een huis wat ik aan het kopen ben. Kom er af en toe niet helemaal uit en hoop hier wat hulp te kunnen vinden :) Iedereen alvast heel erg bedankt daarvoor!

Probleem waar ik op het moment tegen aanloop is dat ik behoorlijk wat muurtjes moet gaan bouwen echter de tegelvloer is niet waterpas. Het is echter wel een monumentale vloer die ik graag wil/moet behouden. Wat is nu de beste manier om hierop tussenmuren te realiseren ?

Het grootste hoogteverschil wat ik moet overkomen is ca 10 cm op een muur van ca. 5 meter lengte. Gebruik het liefste dus geen profielen die vastgeschroefd moeten worden omdat dit de vloer beschadigt. Enige wat ik tot nu toe kon bedenken wat gipsblokken gebruiken en deze hetzij van onder met gips ophogen hetzij boven langer maken maar heb geen goed beeld wat de impact hiervan is op de stevigheid.

Voor de de duidelijkheid egalisatiekorels zijn de geen optie of pas een optie als het echt niet anders kan.

Alvast bedankt!
 

IJkenhout

Vaste beantwoorder
Moderator
  • #2
Een wand van houtskeletbouw of metal stut kan je met dubbelzijdig tape vastzetten en klem tussen vloer en plafond. Bij zo'n wand maakt hoogteverschil niet uit.
 

Tolhuisje

  • #3
Top had niet verwacht dat het zo eenvoudig zou zijn :) Dacht dat je ze altijd moest vast schroeven, maar als het klemmen al genoeg is dan zet ik gewoon metal studs neer :)
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu