Zolder tussenmuur.

Lampjes82

  • #1
Ik wil graag de bestaande tussenmuur op onze zolder vervangen voor een houten wand. Dit ivm een nieuwe dakkapel. Nu ben ik bang dat dit een steunmuur is. Hoe kan ik dit het beste doen? Mijn eerste idee was om de bestaande muur gewoon te laten staan en het gat met regelwerk op te vullen en een wand voor de muur te plaatsen. Helaas kom ik dan niet weg met het kozijn.

20240127_115016.jpg 20240127_115000.jpg 20240127_114953.jpg
 

Rola

Algemeen Bouwkundig Specialist
  • #2
Muur is idd kapdragend.
 

Marcn.88

Vaste Beantwoorder
Moderator
  • #3
deze is idd dragend en ik zal de muur nu niet meer verder slopen zonder de gordingen en nok op te vangen, het kozijntje zorgt nog veer een beetje stabiliteit
 

Sander 1972

  • #4
Ik zou er alvast een stempel onderdraaien, die heb je uiteindelijk toch nodig wel een badding over de vloer leggen
 

Nth

  • #5
Het lijkt erop dat alleen de gording aan de "niet"-kapelzijde gedragen wordt.

Ik zie nauwelijks nog stenen onder de nokbalk, als die gedragen moet worden dan lijkt me dat daar naar gekeken moet worden.

Opvallend is dat de gording die het dakkapel draagt aan de bovenzijde ook niet gedragen wordt in het midden. Deze heeft een grote overspan nu. Klopt die kopmaat dan wel met die overspan?

Al met al zou ik er een bouwtechnicus naar laten kijken. Als het gaat om draagconstructies ben ik erg gereserveerd. Als je dat fout aanpakt dan kan dat enorme (onderliggende) gevolgen hebben in de toekomst.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu