Opgehoogde tussenmuur: opnieuw (geluids) isoleren of niet?

Noordpijl

  • #1
Het dak van onze bijkeuken en die vd buren is gezamelijk verhoogd. De gezamelijke tussenmuur (halfsteens) is hierdoor ca. een meter hoger opgetrokken. De tussenmuur was aan onze kant afgewerkt met glaswol (en plastic folie) en een gipsplaatje er voor tot waar het vroegere plafond uitkwam. Het nieuw opgemetselde deel vd tussenmuur willen wij graag isoleren tegen (buren)geluid.

Wat is nu wijsheid: Tussenmuur kaal strippen en opnieuw isoleren om een hogere geluidsisolatie te bereiken? Of schiet je er weinig mee op en kunnen we net zo goed op zelfde wijze het bovenste deel afwerken? De huidige isolatie was denk voornamelijk bedoeld als warmte isolatie aangezien het vroeger twee schuurtjes waren die later bij de uitbouw zijn betrokken. Denk dat het 10 cm glaswoldeken is dat is fijngedrukt tot 5 cm. Het zijn dus niet van die glaswolplaten. We hebben niet veel breedte dus willen eigenlijk zo min mogelijk dikke geluidsisolerende wand.
 

Wgb

Vaste Beantwoorder
  • #2
Er is al vaak opgewezen. Let op lekkage van het geluid door de kieren van de aansluiting muren en die van de houten dakvloer. Misschien dat via de spouw ook nog geluid van de buren kan komen.
 

Noordpijl

  • #3
@Wgb : ik heb nergens gelezen wat nu beter is wat betreft geluidsisolatie t.o.v. de huidige situatie (glaswol). Geen idee dus of het de moeite loont om alles opnieuw op te bouwen.
 

Bernhard

  • #4
Beter niet met glaswol of steenwol.
Het geluid van de buren ( zgn overspraak ) demp je mbv massa, steen of dikke dubbele gisplaten.
Met glaswol demp je het geluid wat ontstaat in je eigen ruimte.
Alle kieren moeten dicht. En ook aandacht of het geluid via een omweg kan komen.
 

Noordpijl

  • #5
Dank, dat is goed om te weten. Evt zou er nog een laagje over de opgemetselde bakstenen aangebracht kunnen worden.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu