Tussenmuur babykamer

Peter_db

  • #1
Beste klussers,

Ik wil een tussenmuur maken in mijn slaapkamer ivm met de komst van een baby. ik heb al een gat in de muur gemaakt en daar een kozijn in gezet. Voor de tussenmuur heb ik nog een aantal vragen en ik hoop dat jullie me daar mee kunnen helpen.

1) ik wil het frame gaan maken van ruw vurenhout, onder en boven 50x50 en als dwarsbalken 50x75. is dit verstandig??

2. ik gebruik wandgipsplaten van 12.5mm. aan één kant doe ik 1 laag en aan de andere kant twee lagen en daartussen glaswol. is dit voldoende geluidsisoliserend?? ik wil graag nog een beetje kunnen slapen.

3. kan ik de balken aan elkaar vastzetten met van die metalen hoekjes of gewoon aan elkaar schoeven of spijkeren of op een andere manier.

4. ik weet dat je het hele geheel 'zwevend' moet maken. kan ik dit doen met dichtingsband op de balken die op de grond/muur en plafond komen?. op de vloer ligt nu vloerbedekking. kan ik de balken op de vloerbedekking plaatsen en een paar gaten maken voor de schroeven??

5. als de gipsplaten erop zitten wil ik de naden dichtsmeren met speciale gipsplaatvuller. krijg ik het hiermee glad genoeg om te verven?

Alvast bedankt voor jullie reactie!!
 

MvanV

  • #2
Ja, kan zoals je zegt.

Wel is met hout het vaak moeilijker een muur helemaal vlak te krijgen. IJzeren framestukken zijn daarvoor makkelijker. Hout uit de bouwmarkt, zeker de voorste balken, is vaak krom of iets getorst ofzo.
 

Rola

Algemeen Bouwkundig Specialist
  • #3
Ik zou wel geschaafd hout gebruiken, dan zijn de stijlen even breed

De onder- en bovenregel zijn smaller als de stijlen, worden de stijlen in de "slappe" richting verwerkt?, bijvoorkeur draaien, je aansluitvlak wordt wel kleiner, maar als u nauwkeurig werkt is dit geen probleem met schroeven van de gipsplaat

De stijlen zijn met "steekspijkers" goed vast te zetten aan de onder en bovenregel
 

Tiho

  • #4
Zou de liggers ook gewoon in die maat doen, kan je stevig twee schroeven aan beide kanten schuin omhoog erin draaien.

Hout van de houthandel en evengoed opletten of ze recht zijn dan komt dat best goed :wink:
 

Peter_db

  • #5
Wel is met hout het vaak moeilijker een muur helemaal vlak te krijgen. IJzeren framestukken zijn daarvoor makkelijker. Hout uit de bouwmarkt, zeker de voorste balken, is vaak krom of iets getorst ofzo.
als ik ijzeren framestukken gebruik heb ik dan niet meer last van geleidingsgeluid???
 

Beau ter Ham

  • #6
Is hout van de houthandel echt zoveel beter als van de bouwmarkt ?

De bouwmarkten verkopen toch ook een redelijk volume aan hout.
 

BeeTeeWee

  • #7
Ik heb de afgelopen jaren heel wat balkmateriaal 44x69 verwerkt, soms in partijen via de houthandel, soms kleinere aantallen via de bouwmarkten gehaald.

Mijn ervaring is, dat in de partijen van de houthandel af en toe een iets kromme / getordeerde balk zat. Bij de bouwmarkt trof ik heel af en toe zowaar een rechte! Bij de bouwmarkt kun je de 15 voorste balken meestal ongezien opzij zetten, die zijn door al degenen voor jou namelijk ook al gewogen en te krom bevonden... :cry:
 

Peter_db

  • #8
Heb net al het hout bij een houhandel besteld. nog goedkoper dan bij die bouwmarkt en hij heeft me gegarandeerd dat het recht is. heb alle balken geschaafd besteld (44*69).

ben nog wel bij de bouwmarkt wezen kijken. echt niet normaal zo krom dat hout is.

Bedankt voor alle reacties.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu