Tuinhuis met toilet en waterpunt

Jelmerv

  • #1
Hi,

Wij willen een tuinhuis realiseren achter in onze tuin met achterin een toilet en een watertappunt.
De liggende leiding hebben we 2,5 jaar geleden al door de gevel naar buiten gebracht met een 110mm pvc buis.
De tuin ligt echter lager, het maaiveld achterin de tuin ligt 20 cm lager gemeten vanaf de bovenzijde van de pvc buis. Het tuinhuis wordt op palen een paar cm boven het maaiveld gezet, maar het hoogteverschil blijft. Zeker omdat de rioolbuis van achter eerst onder het tuinhuis vandaag moet komen. Het ophogen van de tuin en het tuinhuis is geen optie.

De vraag nu is hoe dit negatieve afschot het beste opgelost kan worden? Het plan is nu om dit met een sanibroyeur op te lossen. De afstand en het hoogteverschil is beperkt. Kan een sanibroyeur dit aan?

1661716555163.png
 
Laatst bewerkt:

Nob

  • #2
Je zult toch afschot moeten hebben. Dus of je laat de afvoer hoger beginnen in het tuinhuis door je ontlasting door het door jou genoemde apparaat gezellig op hoogte te brengen voor het aan zijn reis door jouw tuin begint (afvoer in het zicht misschien zelfs?)
Of je begint gewoon waar je wilt beginnen bij het tuinhuis tot je bij jouw woning te laag uitkomt, en brengt daar dmv een pomp de boel op niveau. In beide gevallen loopt er wel afschot de goede kant op.

Het idee dat je afschot van je huis richting het tuinhuis kunt leggen en dan de boel daar tegenop kunt pompen zou ik uit mijn hoofd zetten.
 

Jelmerv

  • #3
Dank voor je reactie! Wat zijn de bezwaren om dit met een sanibroyeur op te lossen?
Ik snap dat de leiding mogelijk vol blijft staan, maar is dat heel bezwaarlijk? Of krijgt de broyeur het uberhaupt niet goed weg.

Het idee van een externe pomp klinkt onaantrekkelijk, al moet ik mij daar nog verder in verdiepen.
Ik zie dat er ondergrondse pompputten zijn die ik zou kunnen aansluiten, maar vraag me wel af hoeveel geluid deze maken en dan hebben we een onluchtingspijp vlakbij het terras. Geeft dat geen stankoverlast?
 

Nob

  • #4
Ok op de website van sanibroyeur zeggen ze: tot 5 meter hoog en 100 meter ver. Dat gaat dan door 32 mm buis oid. Als je nog geen buis van 110 door de tuin hebt liggen zou het inderdaad dan moeten gaan, denk dat je dat gewoon aan de fabrikant kan voorleggen.
 

Peter

Specialist Bouw/Sanitair
  • #5
Bij een broyeur mag je geen 110 gebruiken, dan bouwt die geen druk op.
32 of 40 mm is voldoende.
Maar een liggende leiding moet daar ook een beetje op afschot liggen dacht ik.
 

Jelmerv

  • #6
Alleen het stuk wat uit de gevel komt is 110/125. Het is inderdaad de bedoeling om vanaf het tuinhuis met een nauwere leiding te werken en deze met een verloop stuk aan te sluiten op het stuk wat uit de gevel komt.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu