Trap is rampzalig, wie zou mij uit de brand kunnen helpen

JeremyTK

 • #1
Beste lezers,

Onlangs heb ik mijn eerste huis gekocht. Op de bovenverdieping en trap zat ouderwets tapijt wat er niet meer uit zag, dus dat hebben we zo snel mogelijk verwijderd. Op de bovenverdieping was dit prima te doen aangezien dit vastgespijkerd zat. Op de trap was dit helaas een ander verhaal.

Het zat vast met hardnekkig lijm. Het tapijt is reeds verwijderd, maar de (lijm) resten blijven erg gehecht. Heb een aantal dingen geprobeerd maar met weinig resultaat: tapijtlijmverwijderaar (nacht laten weken), nauwelijks effect. Een nacht laten weken met natte doeken, ook nauwelijks effect. En sinds gisteren heb ik het met cola geprobeerd. Dat blijkt aardig te werken, maar levert niet echt het gewenste resultaat op. Het liefst schuur en verf ik de trap omdat ik dit mooi vind, en financieel het meest aantrekkelijk (lijkt mij?). Maar het ziet er naar uit dat ik de trap heel erg lastig glad kan krijgen. Schuurpapier lijkt ook weinig effect te hebben. Zijn er mensen die mij misschien kunnen helpen met tricks, tips of advies hiervoor? En weten jullie misschien ook hoe glad te trap moet zijn, wil ik eventueeel toch (laten) stofferen?

Bijgevoegde foto's zijn van voor en na behandeling met cola, schraap- en schuurwerk.

Bij voorbaat enorm bedankt.

Groet,

Jeremy

IMG_20201013_195948.jpg IMG_20201004_172433.jpg
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • Jan

  Algemeen beantwoorder
  Moderator
  • #2
  Sommige lijmsoorten zijn te verwijderen door de lijm te verwarmen met een verfföhn.
   

  Haemmertime

  Vaste beantwoorder
  • #3
  Hier zijn al vele topics over geweest. Feit blijft dat het een enorm arbeidsintensief project is, ik kan er zelf over meepraten. Ik zou serieus overwegen de trap te laten stofferen, al je uren werk, de hulpmiddelen en uiteindelijk grondverf en aflak zijn ook serieus geld. En vloerbedekking blijft langer mooi. Overzettreden is wellicht ook nog een optie als u niet van vloerbedekking houdt. Ook is een geverfde trap veel gehoriger, sneller beschadigd en je ziet heel snel stof en haren liggen.
   

  Peter

  Specialist Bouw/Sanitair
  • #4
  Met een verf föhn werkt dat inderdaad het best.
  Maar zoals al aangegeven, is het zeer arbeidsintensief.
  Ben zelf in het verleden ook 2 weken elke dag bezig geweest om 2 trappen lijm vrij te maken.
  Is werk met een grote K
  En om de gehorigheid weg te nemen, moet je er ook nog van die maantjes naderhand op plakken.
  Anders hoort de buurman 3 deuren verder dat je de trap op gaat met schoenen aan.
   

  Jan

  Algemeen beantwoorder
  Moderator
  • #5
  De trede's hoeven niet glad te zijn, de dikkere lagen lijm moeten er af, meer niet.
   

  Boertje125

  Vaste Beantwoorder
  • #6
  Als je wilt schilderen is glad toch wel mooier.
  een lakfrees werkt ook voor lijm
  en houd je verfkrabber goed scherp voor de moelijke hoekjes dat scheeld een hoop. maar het blijft rotwerk
   

  JeremyTK

  • #7
  Allen enorm bedankt voor de reacties. Ik was al bang dat het werk er niet gemakkelijker op zal worden. Wat ik vermoedelijk ga doen is de grotere lijmresten verwijderen en dat ik het laat stofferen.

  Via marktplaats zag ik een advertentie van een zelfstandige die trappen stoffeert voor €150 met antraciet tapijt. Zal dit wat zijn? Of zijn er betere alternatieven?
   
  Laatst bewerkt door een moderator:

  Haemmertime

  Vaste beantwoorder
  • #8
  We beoordelen geen ander werk of offertes hier, maar ik zou voor de beste gaan, niet voor de voordeligste, als de beste ook de voordeligste blijkt is dat mooi meegenomen.

  Ik ben voor de beste gegaan, ziet er keurig uit, was zeker betaalbaar, en is nog een keer terug gekomen om een deel opnieuw te doen omdat we later nog een drempel hadden verwijderd.
  Das ook het voordeel bij iemand uit de buurt, dan is een herhaal bezoek geen probleem.
   
  • Like
  Waarderingen: JeremyTK

  JeremyTK

  • #9
  Dank voor je reactie, ben ik het zeker mee eens. Maar hoe moet als leek weten wie de beste is als iedereen tegenwoordig staat te adverteren met beste en goedkoopste. Ik vroeg me enkel af of de prijs realistisch is.
   
  Laatst bewerkt door een moderator:

  Krunnie

  Specialist Elektra
  • #10
  Schat zelf eens in hoeveel uur je met dit werk kwijt bent. Vermenigvuldig dat met een regulier uurloon van een ZZP-er, doe daar bovenop de kosten om naar jouw plek toe te rijden, de kosten van een goede kwaliteit tapijt, goede lijm en bevestigingsmaterialen etc.

  Trek aan de hand daarvan je eigen conclusies. Als iets goedkoop is wordt er altijd ergens bezuinigd. Dat kan op materiaalkwaliteit zijn, op afwerking etc.
   

  Jan

  Algemeen beantwoorder
  Moderator
  • #11
  Wij laten onze trap bekleden, tapijt en leggen alleen al 580 euro, trek uw conclusie.
   

  Peter

  Specialist Bouw/Sanitair
  • #12
  Ga even bij een paar tapijtwinkels langs, of bellen.
  Daar kunnen ze je ook een prijs geven wat het kost om de trap te bekleden.
   

  Vonken_trekker

  Specialist Elektra
  • #13
  Goedkoop is duurkoop, vind ik. Een trap heeft redelijk wat te lijden dus als je een lage kwaliteit vloerbedekking pakt of deze niet goed afwerkt dan gaat het niet lang mee...
   

  Fmrama

  • #14
  Ik heb de plakresten ooit eraf gekregen door met een plamuurmes erachter en dan met een hamertje tikken. Toen sprong de harde laag eraf.
   

  Haemmertime

  Vaste beantwoorder
  • #15
  Ik was 3 maanden geleden een paar tientjes minder kwijt dan Jan, dus dat lijkt me een redelijke prijs.
   

  Robbie's

  • #16
  Gebruik de juiste tapijt verwijderaar. Onze trap was bekleed met zeer hardnekkige tapijtlijm en Alas..tine extra sterke tapijtverwijdaar gebruikt. Is dikke pasta en je zult je huis goed moeten ventileren want gezond is het niet. Ik had per trede flink ingesmeerd, vuilniszak eromheen gedaan, paar uur laten intrekken en met scherpe schrapper eraf gestoken. Dat ging goed en snel. Omdat ik nooit meer die troep op de trap wil de trap bekleed met Can..o trap PVC stroken die zeer slijtvast zijn heel goed plakken. Gekocht op het moment dat trapbekleding in de aanbieding is bij de bouwmarkt. Onderkant van de trap geverfd. Als ik het over een paar jaar zat ben trek in die PVC stroken er af en plak er weer nieuwe op. Zit superstevig vast.

  Trap.jpg
   

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu