Toiletpot verwijderen

Gamgra

  • #1
Wij zijn bezig met het renovereren van de badkamer en toiletruimte, binnen enkele dagen komt het toilet aan de beurt, na inspectie heb ik gezien dat de wc pot zeer strak in de 110mm pijp is gekrompen.
Dit inkrimpen is tijdens de originele installatie uitgevoerd, op de foto's kan men zien dat de 110mm pijp sporen heeft van opwarming met een vlam.

Nu, terug naar het verwijderen, hoe kan ik best te werk gaan, de boel stukslaan durf ik niet vanwege de mogelijkheid dat er grote brokken in het riool terecht komen.
Kan ik dezelfde methode gebruiken bij het verwijderen van de pot als toentertijd bij de installatie is gebeurd, opwarmen.
Iemand enige briljante ideeën?.

 

Xr8

  • #2
Het pvc is opgetrompt, je kunt dit gewoon bij de vloer vlak afzagen en de nieuwe pot met een PK bocht weer aansluiten op deze aansluiting. Kijk wel even of je nieuwe spoelreservoir zo past, de pijp zit redelijk dicht tegen de achterwand.

Succes.
 

Gamgra

  • #3
Bedankt voor je reactie, aanstaande dinsdag wordt alles geleverd, dan pas kan ik zien of de ruimte tussen wand en pijp voldoende is, indien noodzakelijk kan ik de achter wandtegels verwijderen.

Wat het afzagen betreft; indien dit mogelijk is zijn mijn zorgen behoorlijk afgenomen, bedankt hiervoor.
Dit had ik trouwens niet overwwogen, denkende dat er een verloop van 110/90mm óver die 110mm stomp moest schuiven.
 

Xr8

  • #4
Het is wel van belang wat er terug geplaatst wordt. Een gewone pot of een inbouwframe.Getoonde pvc is een dunwandige soort. Wat voor maat is het 110 of 100?

Succes.
 

Gamgra

  • #5
Wij gaan een hangtoilet plaatsen gemonteerd aan een wandmontageframe.

 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu