Aansluiting manchet/toiletpot blijft lekken.

Lauwtjuhh

 • #1
Hey iedereen!
Ik heb laatst het toilet gerenoveerd. Omdat we geen hangend toilet konden nemen hebben we voor een duoblok gekozen. Deze is zo wel AO als PK aan te sluiten. Wij hebben het AO aangesloten. Het nadeel van dit toilet is dat je niet kan zien wat je doet. Ik heb het al 3x opnieuw aangesloten, maar de aansluiting van pot naar manchet blijft lekker. Ik heb geen idee wat ik verkeerd doe. De manchet gaat rond de 3 a 5cm over het aansluit punt van de pot heen. De manchet is wel anders dan ik mee bekend ben. Ik heb foto’s bijgevoegd van de pot, manchet, de riool aansluiting en hoe de aansluiting er uit ziet. Ik hoor graag jullie ideeën wand de mijne beginnen op te raken.

IMG_6509.jpeg IMG_6510.jpeg IMG_6511.jpeg IMG_6058.jpeg
 

Henk253

Specialisme badkamers en sanitair
 • #2
De aan sluiting zit toch niet zo in die vloer?
 

Lauwtjuhh

 • #3
Nee de buis van de manchet is lang genoeg dat die aansluit op de gresbuis. Daarom heen heb ik het dicht gekit. Dit heb ik zo gedaan op advies van een kennis die ontstopping specialist is. Dit was om de geur en eventueel opkomend water te voorkomen (volgens hem).
 

Henk253

Specialisme badkamers en sanitair
 • #4
Ik vind het niks je had het lood er uit moeten halen en een pvc aan sluiting er in zetten en dicht maken met cement met kit is prutsen.
Kan wel een ontstopping specialist zijn maar nog geen allroundloodgieter.
Als je een pvc buis vast er in zit en je plaatst de riool aansluit stuk dan zit ie goed ook kan je die bocht vast zetten aan de muur.
Nu schuif je de pot op zijn plaats maar je drukt de afvoer bocht naar achteren daarom blijft ie lekken.
Dus jee moet die aansluiting veranderen en de afvoerbocht vast zetten.
Naamloos.jpg
 

Lauwtjuhh

 • #5
Het aansluit stuk zit aan de muur bevestigd. Als het aan mij had gelegen had ik inderdaad een ander riolering laten leggen zodat wij wel een hangend toilet hadden kunnen nemen. Helaas heb ik te maken met een VVE die alles onder de woning beheerd. Ik heb inderdaad gedaan wat mij het beste lijkt in dit geval en een loodgieter gebeld.
 

Henk253

Specialisme badkamers en sanitair
 • #6
Kijk ik heb niet over een hangtoilet maar gewoon een fatsoenlijke aansluiting voor je afvoer.
Als VVE is dan is de riolering buis ook geen gres want dat word in beneden huizen gebruikt.

Dan zou je het lood schoon moet maken en daar pvc buis in doen en dan er omheen dicht storten.
Als het een toilet is dan kan de uitlaat niet mooi rond zijn maar ovaal dan sluit ie ook niet af op de afvoerbocht.
Dan moet de pot retour garantie.
Je hebt A kwaliteit en B en C kwaliteit A is de duurste maar zonder giet en productie fouten.
 

Lauwtjuhh

 • #7
Wij zitten inderdaad op een benedenwoning. Loodgieter is een half uur geweest. Hij heeft de pot er afgehaald besloten dat de pot er niet recht opzat er opnieuw opgezet en afgekit. Bedrijf wilde via de telefoon geen prijs indicatie geven wat is snap, want klanten maken het altijd mooier dan het daadwerkelijk is of hebben niet genoeg kennis hier over. Wel was gelijk duidelijk dat er voorrijkosten zouden zijn. Door dat ze mij geen indicatie wilde geven ging ik er een beetje van uit dat ze daarom per uur zouden rekenen, maar Blijkbaar werken ze met een starttarief en mocht ik voor dat half uur 405,05 betalen. Is dit normaal want vind het een behoorlijke serieuze prijs.
 

Henk253

Specialisme badkamers en sanitair
 • #8
Belachelijk zo`n prijs!!
Waarom afgekit?
Merk wel tijden zijn veranderd maar was dit een loodgieters bedrijf die gesertiviseerd is of klusjesman.
 

Henk253

Specialisme badkamers en sanitair
 • #9
Lees dit maar eens door hier staat snel koppeling om te controleren als ie is aangesloten
zie hier.
 

Lauwtjuhh

 • #10
Hey Henk,
Bedankt van je reactie. Ik ben even gaan kijken op Google en ik gok dat ik opgelicht ben. Ik heb het bedrijf en de zzp-er “die ze gestuurd hadden” opgegeven bij loodgieteropgelicht.nl. Ik weet niet of ik al gelijk aangifte moet doen bij de politie. Maar deze mensen hebben misbruik gemaakt van mijn situatie en helaas ook van mijn beperking. Ondanks dat ik wel opgelet heb en zag de site er betrouwbaar uit ben ik vergeten te kijken of ze aangesloten waren bij techniek Nederland. Ik schaam me kapot en weer geleerd dat ik meer geduld had moeten hebben en gewoon de vakman uit de buurt had moeten hebben.
 

Jackd

Vaste Beantwoorder
 • #11
Wees dan maar blij dat de rekening niet 1000,- of meer was, aan de andere kant had je dan juridische stappen kunnen ondernemen.
Helaas is 400,- niet zo extreem dat dat niet uit te leggen is als spoedtarief, enzovoorts.

Voor de volgende keer en voor andere: Nooit via google een loodgieter zoeken.
Wat wel kan is google gebruiken om een installatiebedrijf in de buurt te zoeken, maar dan wel kijken via google streetview of dat echt een bedrijf is als je de naam niet kent.
 

Lauwtjuhh

 • #12
Voor 1000 euro had ik hem ook in zijn gezicht uitgelachen en gevraagd of die dan wel nog goud over de kit zou willen gooien. Maar ja dat is ook de reden dat je er in trapt. Ik heb contact gehad met de politie en die zegt dan het bedrijf die ik zelf gebeld heb wel betrouwbaar is. Maar de loodgieter die gekomen was kunnen ze weinig over zeggen. Deze man is wel heel slim nu ik nog wat beter kijk. Op de factuur die ik achteraf kreeg heeft hij net een andere naam dan de rekening, heeft hij mijn plaatsnaam verkeerd er opgezet en op de factuur staat een ander bedrag dan ik betaald heb. helaas dat loodgieter geen beschermd beroep is en iedereen zich loodgieter mag noemen en kan er dus geen aangifte gedaan worden.
 

Henk253

Specialisme badkamers en sanitair
 • #13
Dus ik ben een loodgieter een allround en 40 jaar ervaring van ouwewetse GaWaLo opleiding, dan mag ik me toch wel loodgieter wezen.
Oplichterhou je toch zolang de klanten goedkoper willen dan bv €50 of €80 uurloon maar ook iets van goed en garantie.
Ik ken me herrinneren toen ik vroeger een klusje ging doen toen was FL 25,- per uur toen zeiden ze zo duur je verdient goud.
-------
Dit las ik ik citeer:
Hoe moeilijk is loodgieter?


Veel mensen denken licht over deze beroepskeuze en verwachten dat het loodgietersvak niet moeilijk is om aan te leren. Dit is echter verre van de waarheid. Zelfs na het behalen van de opleiding is men nog niet klaar om zelfstandig als loodgieter aan de slag te gaan.
-------
Maar hebben ze niet vergist met de factuur
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu