Toiletpot te ver naar voren

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #21
In noodgevallen kan hij ook verticaal gebruikt worden, vandaar mijn reactie op de diagonalen :wink:
 

Rme

  • #22
O ja, Jan jij zegt dat de afvoer op maat maken lastig is.
Kun jij mij vertellen wat dat inhoudt?
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #23
Begin met de maat te nemen van de bestaande afvoer, er zit wat verschil in pvc en grespijp, controleer of de maat van het verloopstuk past in de bestaande pijp, meestal is dat geen probleem.

Bij grespijp, dat is een aardewerk pijp met een wanddikte van ongeveer 2 cm, moet er een stukje van af gehaald worden, anders past het verloopstuk niet.
Deze pijp scheurt nogal snel bij het hakken, een andere mogelijkheid dan hakken ken ik niet, met kleine tikjes met een kleine hamer kunt er kleine stukjes afslaan.

Bij pvc pijp is het mogelijk met een dremel de pijp door te zagen, zet de machine op lage toeren i.v.m. het verbranden van de pvc en het dichtslibben van het zaagje.
 

Fiesiekus

  • #24
De hoogte van het rechthoekige deel in dat verloopstuk bedraagt circa 60 mm.
Kijk voordat u gaat breken eerst onder de nieuwe pot of die ruimte aanwezig is tussen potsifon en de vloer.
 

Rme

  • #25
Vandaag heb ik verder geinformeerd. Verschillende mensen hebben gewaarschuwd dat de verloopbocht voor verstoppingen kan zorgen. Sterker nog, ik zag een artikel op een consumentensite waarbij men 600 euro schade wilde verhalen op de leverancier van die verloopbocht vanwege de vele verstoppingen.

Vanavond nog eens goed rondgekeken op internet en heb uiteindelijk een toiletpot gevonden (van hetzelfde nederlandse merk) met een mo uitgang. Als ik het goed berekend heb kan de toiletpot ca 20 cm naar achter. Dat is (bijna) exact de maat die nodig heb. Ik denk erover om dit alternatief maar te kiezen.
Ik ben benieuwd naar jullie mening hierover!
 

Rme

  • #26
Ps. Overigens wel een alternatief van 150 euro :cry:
 

Kees

Vaste Beantwoorder
  • #27
Prijzen beoordelen we niet op het forum!

Indien dat de pot is, die op die plaats past, lijkt het me toch een beter alternatief dan hakken en breken, met alle risico's van lekkages en vooral... stank!

Je zou nog eens bij een echt sanitairbedrijf kunnen kijken of er nog alternatieven zijn.
 

Fiesiekus

  • #28
Rme schreef:
Verschillende mensen hebben gewaarschuwd dat de verloopbocht voor verstoppingen kan zorgen. Sterker nog, ik zag een artikel op een consumentensite waarbij men 600 euro schade wilde verhalen op de leverancier van die verloopbocht vanwege de vele verstoppingen.
De hoogte van die afvoeraanpassing bedraagt, bij plaatsing zoals in uw situatie zou moeten, inderdaad maar 60 mm. Vandaar dat ik me afvroeg of ie wel geschikt zou zijn om in het horizontale vlak te plaatsen. Wat dat betreft is een passende toiletpot een betere oplossing.
 

Jacovrie

  • #29
Ik zou voor de MO pot gaan. De 'verloopbocht' is een laatste redmiddel, maar heeft een grote kans op verstopping.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu