Toegang tot Kruipruimte in Tegelvloer - Netjes "wegwerken"

LvSon

 • #1
Beste klussers,

Ik ben op zoek naar wat ideeën / uitvoeringsmethodes om onderstaand probleem op te lossen.

Situatie
Ongeveer 1,5 jaar geleden hebben wij in onze nieuwe woning een tegelvloer gelegd (voorheen lag er een vloer van hout op de bestaande vloeren). In deze tegelvloer ligt bij de overgang naar de "aanbouw" een putdeksel voor de ingang naar de kruipruimte. Bij de aanleg van de vloer (we hadden niet al te veel tijd) hebben we ervoor gekozen om op de plaat die in de sparing ligt de tegels aan te brengen en hieromheen een zwarte rand / strip aan te brengen. Dit was voor de tijdelijke situatie prima, maar het begint nu te irriteren.

Huidige situatie
Bij de bijgevoegde foto's genaamd WhatsApp Image 11.27.20 en 11.27.20(1) is een bovenaanzicht en schuinaanzicht te zien van de situatie. Door het "werken/buigen" van de plaat eronder zie je dat de voegen op de plaat los zijn gekomen. Om nog maar niet te praten over het feit dat de plaat/deksel dus niet parallel loopt aan de tegels en je ziet dat de zwarte strip niet in lijn loopt met de voegen.

Doorsnede
Bij de bijgevoegde foto WhatsApp Image 12.05.47 zie je een doorsnede van de put toen er nog sprake was van de oude inrichting en houten vloer. De houten vloer + ondervloer zijn er volledig uit wat betekend dat alleen het L-vormige profiel rondom de put (waar dus de houten plaat in ligt) nog over is. (Op de foto ligt in het L-vormige profiel nog een plat dunne houten strip voor het destijds op hoogte brengen).

Materiaal
Ik heb voldoende tegels tot mijn beschikking om de tegels rondom de put (zeker de "pastegels" links en rechts van de put) eruit te halen en opnieuw aan te brengen. Dit hoeft dus geen beperking te zijn voor de oplossing.

Oplossing - Waar ben ik naar op zoek?
1) Een of meerdere oplossingen die de toegang tot de kruipruimte in stand houden. Dus werken met een plaat in het L-profiel (wellicht ander materiaal plaat met minder doorbuiging/voorspanning). Bij voorkeur mag ook de zwarte strip aan de bovenzijde volledig verdwijnen (bijvoorbeeld door hele tegels met overstek op de plaat te maken en de plaat voortaan altijd met een zuignap eruit te moeten halen?).
2) Een oplossing die het definitief onmogelijk maakt om de kruipruimte in te komen. Waarschijnlijk komt dit neer op het dichtstorten van het gat met behulp van wat bekisting / staal, maar mogelijk zijn er nog andere top ideeën.

Graag laat ik mij verrassen door mogelijke oplossingen en ideeen,

Mocht er aanvullende informatie nodig zijn dan hoor ik het graag,

Mvg,

Lars

WhatsApp Image 2021-08-24 at 11.27.20 (1).jpeg WhatsApp Image 2021-08-24 at 11.27.20.jpeg WhatsApp Image 2021-08-24 at 12.05.47.jpeg
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • Rola

  Algemeen Bouwkundig Specialist
  • #2
  Optie 2 niet doen, tenzij er een andere toegang tot de kruipruimte is.
  Gat in de vloer evenwijdig maken aan de voegen, dus de smalle randjes eraf, daarna een matomranding plaatsen. Doe je dit niet, dan brokkelt de tegel aan de zijkant af, vaak is dat behoorlijk zichtbaar.
   

  LvSon

  • #3
  Hallo Rola,

  Alvast bedankt voor jou reactie! Ik wacht nog even af of er aanvullende ideeën naar voren komen.
   

  IJkenhout

  Vaste beantwoorder
  Moderator
  • #4
  Met die tegels op het luik is op zich al een prima oplossing (maar dan recht en kleinere rand). De losspringende voegen vervangen door kit (in dezelfde kleur als de voegen).

  De zwarte strip kan je weghalen, een nieuw (recht) frame plaatsen (hoekprofiel rondom) van RVS en ook het luik rondom van een (iets kleiner) hoekprofiel voorzien. Dan heb je een dubbel RVS lijntje van een paar mm in het zicht.

  IMG_20210827_122610.jpg
   
  Laatst bewerkt:

  LvSon

  • #5
  Beste IJkenhout,

  Bedankt ook voor jou reactie!

  Het kan wellicht nog even duren, maar mocht het opgelost zijn probeer ik het nog even te laten zien!
   

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu