Egaliseren van Zandcementvloer tot wel 30mm

Karel de Klusser

  • #1
Beste vakmensen,

Wij zijn een nieuw huis aan het bouwen en de zandcementlegger heeft er een potje van gemaakt. Ik had al het idee dat hij te weinig zand had besteld en dat ook aangegeven. Hij zij dat het genoeg moest zijn en het resultaat is dat ze, toen ze op de helft van de woning waren, dunner zijn gaan smeren om niet met een te kort aan zand te eindigen. Nu hebben we dus een verschil van maximaal 30 mm (op het laagste punt) van de ene kant naar de andere kant van de woning. Ons idee was om een PVC vloer te laten leggen inclusief egaliseren maar nu merk ik dat veel pvc vloeren bedrijven het egaliseren van deze hoogte verschillen niet echt zien zitten, ik hoor ze ook over speciale egaline voor dit soort hoogtes.

Ik heb wel een offerte gekregen van een vloerenlegger om te egaliseren maar voor die prijs kan je een nieuwe keuken kopen.

Nu zat ik te denken om eventueel eerst zelf de ergste hoogtes weg te halen met egaline zodat het hoogteverschil terug is gebracht naar max 5-10mm om daarna een professioneel iemand de laatste laag aan te laten brengen.

We hebben vloerverwarming in de Zandcementvloer en de Zandcementvloer ligt op 150MM isolatie, vloer oppervlak is ongeveer 65 m2 waarvan 2 kamers het laagst zijn (ongeveer 25m2)

Nu heb ik een aantal vragen:
1. Kan je 2 lagen egaline over elkaar aanbrengen?
2. Wat is goede egaline voor dit soort hoogtes? Sommige egalines zeggen dat ze tot 30mm kunnen egaliseren, wat is nu het verschil met egalines die dat niet kunnen? De hardheid?
3. Of heeft iemand een andere oplossing om deze vloer recht te krijgen?
4. We zitten nu ook te denken om de egaline vloer eventueel als afwerkvloer te houden en deze af te werken met een coating. Heeft iemand daar ervaring mee? Ivm met scheurvorming..

Ik hoop dat iemand ons kan helpen bij dit lastige vraagstuk..
 

BertPleizier

Vaste Beantwoorder
  • #2
1: Jazeker, eventueel met een primer er tussen en na het in acht nemen van de droogtijd.
2: Iedere egaline die tot 30 mm dikte kan worden aangebracht en geschikt is voor de ondergrond en vloerverwarming kun je gebruiken.
4: Als je egaline als zichtvloer wilt gebruiken moet je daarvoor geschikte egaline gebruiken. Deze egaline is versterkt.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu