Nieuwe toegang maken kruipruimte, oude dichten?

JelNL

  • #1
Goedemiddag allemaal.

Soortgelijke vragen zijn al gesteld, maar ik kom er alsnog niet helemaal uit, vandaar deze post.

Ik heb een vloer (broodjes met daarop afdekvloer) met daaronder een kruipruimte met verschillende compartimenten (één grote onder de woonkamervloer, en één onder de vloer van de hal). Daartussen loopt dus de fundering onder de gevelmuur/draagmuur. Naar beide compartimenten zitten momenteel al mangaten vanaf de vloer (zie tekening). Op de bouwtekening staat "bodemafsluiting" aangegeven in het compartiment onder de woonkamer.

We willen (1) het huidige mangat in de woonkamer dichtmaken (want daar bovenop komt een keuken) en een (2a) nieuw mangat onder de trap (het groene rechthoekje). Alternatief is (2b) een gat maken door de funderingsbalk onder de deur door tussen de hal en woonkamer (onder de paarsblauwe ovaal).

Wat betreft (1): kunnen we ook aan de onderkant van het "deksel" van het mangat isolatie aanbrengen en hier overheen zandcement (net als de afdekvloer) aanbrengen? Is dat "dicht genoeg"?

Wat betreft (2a) of (2b): wat is het beste / makkelijkste / überhaupt mogelijk? En hoe het beste alternatief aan te pakken?

Schets mangat fundering.png
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu