Tochtstrip op drempel buitendeur bevestigen

joostvk

  • #1
Hallo allemaal,

Op de benedenverdieping hebben wij een nieuwe vloer op de bestaande gietvloer laten leggen. Bij de voordeur is een droogloopmat geplaatst. De vloer is dus wat hoger komen te liggen dan de oude vloer. In het bijzonder de droogloopmat, waardoor de tochtstrip die onderaan de voordeur zit bevestigd 'vastloopt' op de droogloopmat. We hebben de tochtstrip onderaan de voordeur verwijderd. Die loopt nu gelukkig niet meer vast op de mat. Nu is er wel een naad (~8mm) ontstaan tussen onderzijde buitendeur en drempel, waar het flink doorheen tocht.

Nu ben ik aan het oriënteren wat de mogelijkheden zijn m.b.t. het monteren van een tochtstrip/tochtband óp de drempel om het tochten te stoppen. Ik kan hier echter bijzonder weinig opties voor vinden (bijna alle opties gaan over montage óp de deur). Beste optie lijkt mij een plakstrip met een V-profiel, zoals deze bijvoorbeeld. Vraag me daarbij wel af hoe houdbaar zoiets is, als deze aan de onderzijde wordt gemonteerd (en er af en toe ook op gelopen wordt). Iemand een idee of dit een juiste aanpak is, of wellicht een beter alternatief hiervoor?

Fijn weekend en groet,
Joost
 

Rola

Algemeen Bouwkundig Specialist
  • #2
Beste oplossing een valdorpel monteren.
Voor een voorbeeld..
 

joostvk

  • #3
Hi Rola,

Ah, dat type dorpel was mij nog niet bekend en lijkt me een topoplossing voor deze situatie. Ik ga er een bestellen, dank voor de tip!

Groet,
Joost
 

Rola

Algemeen Bouwkundig Specialist
  • #4
Succes :prima:
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu