Toch maar Whirlpool ADG 937 probleem-topic openen...

JaapB

  • #1
Geachte deskundigen :D ,

Na een aantal topics te hebben doorgelezen, en de zoekopdrachten lekkage en Whirlpool te hebben doorgevoerd, blijven er toch nog wat onduidelijkheden!

Eerst het probleem;

Na het aanzetten van de Whirlpool ADG 937 (servicenr. 8542 937 01510) op het heetste programma, pompt hij als eerste water weg, om vervolgens binnen een minuut te gaan piepen. Je hoort nog dat hij water aanvraagt, en je hoort als eerste ook dat hij water wegpompt. Handmatig water in de bak gooien was geen probleem, dat pompte hij wel weg. Daarna piept hij ononderbroken in een volle seconden maat, en knippert de startled, en is hij ipv op het heetste programma terug gegaan naar het spoel-ledje. Ook bij veelvuldig resetten gaat dit steeds opnieuw.
Hij lijkt geen spoelwater in te sproeien op dit moment van z'n cyclus. Maar qua geluid hoor je wel stromen/ aanvraag van de kraan.

Tot nu toe gedaan;

- filters etc schoongemaakt/ gecontroleerd.
- Sproeibuis (bodem) gecontroleerd; nozzles niet verstopt.

Uitbouwen totdat hij 45graden scheef stond, en heb geprobeerd om onderaan de voorzijde het witte "stopje" er uit te trekken, maar dat lijkt geen optie. (niet geforceerd hoor). Er zitten aan de voorzijde mijns inziens wel openingen onderaan, waar evt. vocht uit zou moeten lopen.
Echter nergens ook maar enige nattigheid geconstateerd. Wel spinnewebben :oops:

Wat kan ik verder doen?

Wat moet ik verstaan onder de soda-schoonmaak? Is dat in plaats van een wasblokje of zo? Of is dat handmatig dingen met sodawater reinigen nu? Ik kan namelijk geen programma meer draaien.

Groeten, Jaap
 

Gerrit

  • #2
Voor de schoonmaakmethode: zie de sticky in de witgoedrubriek.
 

Henny

  • #3
Knippert de startled in een bepaalde frequentie?
(aantal knipperingen, korte pauze, aantal knipperingen)

Als deze alleen constant blijft knipperen, probeer dan het
passieve testprogramma eens.
(gebruik hiervoor de zoekfunctie)
 

JaapB

  • #4
Bedankt voor de schoonmaaklink.

Het de passieve test uitgevoerd, maar heb daar vermoedelijk niet het juiste type voor. Ik heb 3 keuzeknoppen;

1 - Spoelen
2 - 40 graden (rapid)
3 - 50 graden (bio - normaal)

Bij de passieve test gebeurde er niets. Toen ik vervolgens op programma rapid het wasprogramma startte, ging hij pompen, vervolgens hoor je hem water aanvragen en gaat hij piepen. Toen brandden de 1e 2 ledjes, dus spoelen en prog.2. Nu echter was het 1 aanhoudende pieptoon, dus geen pulstoon zoals in z'n bio prog.

Heb nogmaals de bio-prog. geprobeerd, maar die gaat na de pompfase ook door in een pieptoon, maar dan piep-piep-piep in volle seconden. De startled knippert ook aan-uit in volle seconden.

Beetje duidelijk uitgelegd zo? (Mijn dank alvast voor de tijd en aandacht die jullie aan de mensen geven!! Toppie!! )
 

JaapB

  • #5
Hoe kan ik trouwens het beste testen of er iets iets met de watertoevoer? Er zit een waterslot-geval aan de slang, maar hoe weet je nu of die wel water doorlaat naar de machine?
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu