Vaatwasser verwarmingselement lijkt kapot, toch warm water?

KlusChris

 • #1
Mijn Siemens SE55M570EU/74 vaatwasser heeft kuren. Elders op dit forum ga ik verder in op wat ik allemaal al geprobeerd heb. Hier een meer fundamenteel raadsel dat ik niet begrijp:

Ik meet geen weerstand op het verwarmingselement. Geen hele lage en ook geen hele hoge. Er lijkt geen gesloten circuit te zijn tussen de twee contacten. Toch wordt het water warm?! (Maar niet warm genoeg). Hoe kan dit beide waar zijn?

Als het element kapot is zou er toch enkel koud water in de Kuip staan? Het water is ca 40 graden. Dit is heel toevallig ( of niet) de temperatuur van het voorspoelen en glansspoelen in het 70 programma. Zou het kunnen zijn dat ie gewoon in die onderdelen blijft hangen en nooit in het 70 graden deel van het programma komt? Dan begrijp ik echte nog steeds niet waarom ik geen juiste weerstand meet (25-50 ohm) op het verwarmingselement. Iemand suggesties?
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • Jan

  Algemeen beantwoorder
  Moderator
  • #2
  Het is niet de bedoeling meer dan 1 topic te openen over dezelfde vraag, dan wordt het een warboel.
   
  Status
  Niet open voor verdere reacties.

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu