Toch geen overschilderbare kit !

Jean Splinter

  • #1
Ik heb de naden van mijn houten trap afgekit, soort kit weet ik niet meer en naar mijn idee was deze wel overschilderbaar. Na enige tijd werd kit toch zichtbaar ondanks twee keer goed aflakken van de gehele trap. Wie weet hoe dit op te lossen, hoe de kit te verwijderen of andere oplossing?
 

Kees de schilder

Verf- en houtrotherstel adviseur
  • #2
Als u de soort kit niet weet met de bijbehorende specificaties dan is het voor ons ook "raden maar". Toch?

Het overschilderen van kitten wordt afgeraden. Enkel in Nederland wil men om esthetische reden kit overschilderen. Voor de duurzaamheid heeft het geen enkele toegevoegde waarde, integendeel: verf kan de rek van kit niet volgen waardoor er onthechting ontstaat.

Het is daarom dat fabrikanten niet verder gaan dan "overschilderbaar met de meeste gangbare verfsysytemen als het een overschilderbare kit betreft. Vaak matched een kit niet met de gebruikte verf of andersom.

In uw situatie: uithalen van de bestaande kitrand. Alvorens een andere acrylaatkit toe te passen deze eerst op een proefstuk zetten en overschilderen met de verf die u voor de trap hebt gebruikt.

Wacht een week met het beoordelen van het resultaat.
 

Jean Splinter

  • #3
Dat klopt.
 

Fietsfreek

  • #4
Ik heb twee keren overschilderbaar kit gebruikt

1 van de duurdere ********** erg duur en verkleurde binnen een week en na 2 maanden was het te lelijk geworden

2 keertje van de ******* gekocht en bleef perfect van kleur ook na overschildren ,zo zie je maar

groet

Freek

Merknamen verwijderd. Mod
 

Kees de schilder

Verf- en houtrotherstel adviseur
  • #5
Wij doen hier geen vergelijkingsonderzoek tussen verschillende producten. Dat u een positieve ervaring hebt met een relatief goedkoop product tegenover een naam die ik niet ken is puur speculatief en gelukkig bij u goed uitgevallen: de door u gebruikte verf combineerde goed op de goedkope kit. Een andere verf wellicht weer niet.

Dit zegt dus niets over dat goedkoper beter is of andersom voor wat het overschilderen van kit betreft. Dit is altijd al een probleem geweest, vandaar dat we er nu mee gestopt zijn: kit schilderen we niet meer.

Er zijn tegenwoordig kleurkitten verkrijgbaar. Zoals ik al eerder schreef : alleen Nederland schilderden we kit. De rest van Europa heeft daar altijd meewarig naar gekeken met met verwonderlijke blik.
 

Cornelis

  • #6
In mijn ervaring, als je de kit niet overschildert, wordt het heel snel vies. Er komt stof op die bijna niet is weg te poetsen. Ik weet niet wat de oorzaak hier van is (statisch?), maar als ik de kit overschilder neem je de stof zonder problemen mee met stofdoek en stofzuiger.
 

Kees de schilder

Verf- en houtrotherstel adviseur
  • #7
Wat mensen heel vaak vergeten is dat een schilderbeurt geen vrijkaartje is voor 5 a 8 jaar niets doen. Als u schilderwerk, en dus ook kit, niet regelmatig schoonmaakt, dan krijgt u inderdaad vervuiling op de oppervlakken.
 

Cornelis

  • #8
Precies wat ik bedoel. Kit is moeilijk schoon te krijgen. Wordt groezelig. De verf is geen probleem. Ik heb het hier wel over binnenwerk.
 

Kees de schilder

Verf- en houtrotherstel adviseur
  • #9
Buiten is de vervuiling op kit net zo groot. Denkt u maar aan uitlaatgassen.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu