Verpoederde verflaag geeft toch bescherming!?

Vraagsteller

  • #1
Beste experts, ik heb het gevoel dat een verpoederde of krijtende verflaag, tóch het onderliggende hout, met daarop nog een grondlaag, goed genoeg beschermd. Waarom denk ik dat, omdat ik dat zelf constateer. De glans is er af, maar verder zie ik geen achteruitgang van het hout? blijkbaar heeft regen weinig vat op die verflaag....
natuurlijk is een goede harde glanslaag veel beter, maar de urgentie waarmee steeds gehamerd wordt om te schilderen, is overdreven. Hier is nu voor het laatst 10 jaar geleden geschilderd, het ziet er nog zeer goed uit, ok, het geeft wat af, maar je hebt dan ook geen hele dikke oude verflaag opgebouwd, die na steeds weer overschilderen ontstaat.
Wat zit er op....schakelverf, 1 pot systeem, halfglans. Perfect produkt! grond en aflak in één bus. Daar zal het mee te maken hebben, een hoge vastestofgehalte en de grondverf doen hun werk voor vele jaren.
Tegenargumenten?
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #2
Het gaat op het forum niet op argumenten tegen iets maar om klusvragen, als iemand denkt het beter te weten dan de fabrikant zijn er elders op het net mogelijkheden om dat te weten te komen.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu