Nieuwe stuclaag niet voorgestreken - toch geverfd :(

AlwinBye

  • #1
Hallo! Graag jullie advies n.a.v. een domme actie;

Concrete vraag
Als net gestucte wanden zijn gewit zonder deze eerst voor te strijken, hoe pak ik het corrigeren daarvan aan?

Achtergrond
Enkele jaren geleden hebben we een nieuw huis gekocht. Een destijds 25 jaar oud pand. Daarbij hebben we het gehele huis laten stuccen. Het zal je wellicht verbazen, maar het merendeel van het huis was door de ong. 7 (!) diverse eigenaren nooit gestuct. Alleen behangen. Slechts 1 laag hardnekkig (geverfd) vliesbehang hebben we gelukkig maar hoeven afsteken om op het kale beton te stuitten. De stucadoor heeft goed werk geleverd met mooi stucwerk.

Nu komt het; helaas was het budget op en moesten we het witten van de muren zelf doen. Ik had dat graag aan de stucadoor overgelaten, maar helaas. Als 'verassing' heeft mijn schoonvader in onze vakantie het hele huis gewit. Bij terugkomst scheen de zon erop; de meeste kamers heel erg lelijk! Overal banen, strepen, stukken waar de muurverf enorm is ingezogen, verschil in mat/glans etc. Het ziet er echt niet uit. Reden; hij had nergens geen voorstrijk aangebracht. En alles geverfd met een leesbril ondersteboven op z'n neus en een sigaar tussen zijn tanden.

Concreet de vraag; overal op internet staat dat je altijd moet voorstrijken/voorbehandelen op pas gestucte wanden. Maar niemand kan mij vertellen wat ik moet doen om het nu te corrigeren. Wat adviseren jullie? Nu alsnog eerst voorstrijken en opnieuw verven? Of niet voorstrijken maar opnieuw witten?

muur.jpg
 

Kees de schilder

Verf- en houtrotherstel adviseur
  • #2
Ach, de goede man had het beste met u voor.

Er zit al een muurverf op de wanden, dus voorstrijken heeft weinig zin. Breng 2 lagen extreem matte muurverf ( eerste laag 10% verdunnen, 2e laag onverdund. Werk nat in nat met 2 mensen en gebruik een goed verzadigde 25 cm. vachtroller. Op internet vindt u leveranciers van dergelijke muurverven.
 
  • Like
Waarderingen: AlwinBye

AlwinBye

  • #3
Bedankt Kees (de Schilder)! Lijkt mij een goed advies. Enne, klopt. Schoonvader bedoelde het zeker goed en ben hem ook dankbaar. Echter is de verkeerd behandelde opppervlakte echt immens. Dat maakt het verhaal ook een beetje verdrietig. Goed bedoeld maar eigenlijk voor niets geweest.

Nogmaals dank voor de reactie.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu