Tochtstrips in kozijn blijven plakken

Pelikano

  • #1
Inmiddels meer dan een jaar na het verven van de kozijnen blijft het raam nog steeds aan de tochtstrips plakken. We hebben de ramen op de kierstand staan maar de winter komt eraan en dan is het wel fijn dat de ramen dicht kunnen zonder dat ze met geweld open gedrukt moeten worden. Kan ik de rubberen strips met iets insmeren of moet ik nieuwe plaatsen? Ik las al iets over zuurvrije vaseline maar het lijkt mij dat daar dan weer vuil aan blijft plakken.
Alvast bedankt voor de tips.
 

Kees de schilder

Verf- en houtrotherstel adviseur
  • #2
Je kunt ze ook, na verwijderen van de plakkende verfresten, insmeren met talkpoeder.
 

Pelikano

  • #3
Dank voor de tip. Ik heb ze gister net ingewreven met siliconenspray, als dat geen effect heeft probeer ik de talk poeder. De ramen zijn nu dicht, morgen kijk ik of de ramen nog zonder geweld open willen.
 

Rola

Algemeen Bouwkundig Specialist
  • #4
Dan is bij de volgende schilderbeurt de kans op siliconenbesmetting heel hoog.
Zit er veel verf op de rubbers van de tochtstrippen?
 

BertPleizier

Vaste Beantwoorder
  • #5
Ow ow ow… siliconenspray bij verfwerk… dat is het aller domste wat je kan doen. Dat geeft siliconenbesmetting bij een volgende schilderbeurt.

De strips goed schoonmaken met thinner om de verfresten er van af te krijgen is de beste manier. Door de verfresten op de strips (deur of raam te snel gesloten na het verven) wordt het rubber week en blijft het plakken.
 
  • Like
Waarderingen: Haemmertime

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu