Toch een lek in het dak?

Klussenmaar

  • #1
In mijn woning, waar ik net naartoe verhuisd ben, zaten gele vochtplekken bij de schoorsteen, aan de bovenkant, bij het plafond. Het heeft daar dus gelekt. Ik heb een aantal keren dat stucwerk betast wanneer het flink geregend had en dan was het niet vochtig of nat dus daaruit concludeerde ik dat het oude vlekken waren. Omdat er overheen latexen niet werkte, heb ik speciale verf gekocht (isoleergrond) en die over de plekken heen geschilderd. Nu heb ik zojuist er overheen geschilderd met latex, maar tot mijn verbazing trekt er nu geel door de verflaag heen en zet zich af bovenop de geschilderde verflaag. Het is alsof dat geel er doorheen sijpelt. Wat is dit? Betekent het dat er misschien vocht achter die isoleergrond zat en nu naar boven komt nu de verflaag nat en doordringbaar is? Met andere woorden: was dat lek toch niet oud?
 

Fiesiekus

  • #2
Isoleer moet je, qua oppervlakte, ruim over de plek aanbrengen. En het liefst meerdere dunne laagjes, tussendoor goed laten drogen.

En een kwaliteitsmerk gebruiken hé?

Maar kijk even de schoorsteen na; zit er een regenkapje op? Is die doorslag in de woonkamer of op de slaapkamer, danwel zolder?

Schoorsteen nog in gebruik?
 

Klussenmaar

  • #3
Ik woon in een appartement en wel op de bovenste verdieping. De schoorsteen staat direct boven mijn plafond in de woonkamer, waar die vlekken zitten. Ik weet niet of er een kapje op die schoorsteen zit. Ik weet wel dat de vorige bewoner er een aannemer naar heeft laten kijken en die gaf aan dat er niets urgents aan de schoorsteen was.

Ok, ik heb dus één laag isoleer aangebracht....meerdere malen aanbrengen dus.
 

Vinimal

  • #4
Als de isoleergrond niet werkt gewoon een oplosmiddelhoude high solid renovatieverf gebruiken. Watergedragen isoleerverven isoleren altijdminder dan oplosmiddelhoudende.

De gele plek kan inderdaad ontstaan zijn door inregenen.
Het kan ook zijn dat op de schoorsteen een HR ketel is aangesloten.
In verhouding tot oude CV ketels is de afvoerlucht van een HR ketel vochtiger en kan doorslaan naar binnen de woning in.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu