Tijd voor verwarmen vertrek

Proost

  • #21
Dit vind ik vreemd. De vraag die er gesteld werd was toch waarom het volgens u lang duurde voordat de ruimte verwarmd werd van 17 naar 21 gr celcius?

Nu spreekt u van een hoog(er) energie verbruik?

Nogmaals na een langere tijd stoken de aanvoer en retour temp meten kan een aantal dingen verduidelijken.

Het kan zijn dat de retour temperatuur te hoog wordt, waardoor de hr-ketel zijn condenserende vermogen verliest.

Design-radiatoren hebben over het algemeen maar een klein VO.

U heeft globaal een vermogen van zo'n 11 kW nodig en zo te zien zit dat er niet. VO (radiatoren) bijplaatsen zal het rendement van de installatie zeker kunnen verhogen, net zoals de behaaglijkheid.
 

BMWtje

  • #22
Zo, nu eens alles op een rijtje!! Ben eens even m'n huiswerk gaan doen en heb alle gegevens bij de hand genomen (opgezocht).

Aanvankelijk stelde ik inderdaad alleen de vraag naar de normale tijdsduur om een woonkamer op te warmen. Maar gaandeweg de discussie komt daar natuurlijk ook mijn reden naar boven waarom ik dit vraag. En deze is dat mijn gas verbruik hoog is en ik vindt dat de opwarmduur met dik een uur lang is.

Ik heb dus vorig jaar bijna 3000 m³ gas verbruikt en mijn buren slechts 1800 m³. Ik moet daar bij zeggen dat ik in de winter van 2004-2005 wel bezig ben geweest met een verbouwing en dat dus regelmatig ramen en dueren open waren.

Nu even alles op een rijtje.
Mijn keuken is 48 m³ ik heb daar nodig ongeveer 3128 Watt, er hangt daar een radson 600 x 1200-33 met 3187 Watt.(moet goed zijn)

De woonkamer is 93 m³ nodig 6515 Watt.
Er hangen daar 2 design radiatoren plieger murano 2000 x 750 - 22 met 2718 Watt en 2000 x 450 - 11 met 1046 Watt. En onder het raam voorzijde de onbekende 3000x500-11 (echter met 2 convectoren ribbelplaten voor en achter) deze zou rond de 3000 Watt zijn volgens enkele erkende bedrijven die ik gebeld heb.

Dus samen ongeveer 6764Watt. Dit zou dus ook genoeg moeten zijn.

En ter verduidelijking een foto van de radiator onder het venster.




En een foto van een design radiator.


Zo, al deze gegevens maken het voor jullie mischien wat duidelijker om de situatie te schetsen en een mening te geven.

Alvast bedankt.

Franco
 

Cvolieboy

Specialist Verwarming
  • #23
Hoi BMWtje,

Bij de foto van de dessignradiator valt het me op dat die behoorlijk is ingebouwd aan de onderkant.
Dat heeft tot gevolg dat de capaciteit wel kan afnemen met meer dan 50%.

Daar gaat uw berekening de mist dan in, ook z'n hoge radiator in een dode hoek geeft maar beperkt het vermogen af, omdat er heel moeilijk luchtcirculatie op gang komt en de stralings capaciteit maar een klein deel van het totale radiator vermogen is.

Als er dus meer van deze toevallige misrekeningen bij zitten kan het dus inderdaad wel langer duren voor de kamer op temperatuur is, dat komt e dan toch vanwege een capaciteits tekort.

Zo ziet u maar dat een goede berekening niet het enige is waar op gelet dient te worden, maar er nog meer aspecten aan een goed werkende installatie kleven. De plaats en de vorm van de verwarmingslichamen spelen daar ook een rol bij.

Vr Gr en succes ermee
 

Chathanky

  • #24
Waar hangt de thermostaat?
Wat voor ketel heeft u?
 

BMWtje

  • #25
Bedankt Cvolieboy, op de foto lijken de dingen veel dichter bij de radiator te staan dan het werkelijk is. Maar het is inderdaad wel een hoek waar ie hangt.

Chathanky, de thermostaat hangt ongeveer in het midden van de woonkamer aan een zijwand.
De ketel is een Nefit HR ketel en deze staat op zolder.

BMWtje
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu