Vloerverwarming werkt niet - pomp na lange tijd weer aan

Bartolo

 • #1
Hallo allemaal,

Ik heb een huis met een bijruimte waar vloerverwarming is aangelegd. Toen ik hier 3 jaar geleden kwam wonen heb ik de pomp van de vloerverwarming uitgezet, ik gebruikte die ruimte immers niet. Nu wil ik de ruimte wel gaan gebruiken dus de pomp weer aangezet. Deze geeft een licht hoorbaar geluid, maar de vloer en de verdeler worden niet warm.
Op de foto staat de installatie. Heeft iemand enig idee wat hiervan de oorzaak kan zijn?

IMG_3381.jpg
 

Amazon62

 • #2
Hoi,

Heb je het goed ontlucht? En is de toevoerleiding die van cv komt wel warm?

Je gaf aan dat je wel wat hoorde, maar als een pomp lang stil heeft gestaan kan ie vast zitten. Je kunt de schroefdop aan de voorzijde vd pomp eruit draaien en met een grote platte schroevendraaier de pomp handmatig even ronddraaien. Dan weet je iig of deze vast of los zit.

Verder uiteraard kijken of alle kranen open staan en de cv ook daadwerkelijk aanslaat. Als niks helpt kun je ook nog de leidingen losmaken en met een hogedrukspuit doorspuiten. Misschien zit er wat verstopt, wat me heel sterk lijkt, maar je weet t niet.
 
 • Like
Waarderingen: Bartolo

Amazon62

 • #3
Oh en als de pomp niet aanslaat, kan het ook nog de beveiliging zijn. Bij te hoge temp slaat de pomp uit. Is een unit met draaiknop die op de verdeler zit, vaak met trekbandje. Hangt je trouwens niet los bij jou? Dat zwarte ding tussen de elektra kabel?
 
 • Like
Waarderingen: Bartolo

Bartolo

 • #4
Hoi Amazon62, dank voor je reactie.
 • Ik heb net die schroefdop van de pomp losgehaald en met een schroevendraaier de pomp rondgedraaid, dit gaat heel soepel, wel kwam er een klein beetje water uit...
 • De ontluchting is gedaan met dat ontluchtingsventieltje middenboven, daar komt alleen water uit.
 • De toevoerleiding is niet warm.
 • De witte knoppen naar de vloerbuizen staan open.
De afsluiter linksboven waar de retourleiding inzit snap ik alleen niet. ik kan aan de messingen driehoek draaien maar dan gebeurt er niets. Nu heb ik net in de papieren gekeken die erbij zitten en daar staat iets over dat dit een ontluchtingsventiel is, waar je een slang pilaar op aan kunt sluiten (zie foto) zou dit het probleem kunnen zijn? ik heb er alleen geen slang pilaar en wartel voor, maar die zijn vast wel te krijgen denk ik?

IMG_3383.jpg
 

De loodgieter

Vaste beantwoorder
 • #5
Ja en die beveiliging zit niet op de verdeler, dus daar kan ie niet op afslaan.
Het zwarte kasje tussen de snoer behoort op de verdeler gemonteerd te zijn.
Waarschijnlijk zit uw pomp vast of staat alles nog dicht.
In het driehoekje zit een schroef of een imbus, staat deze open, haal uw thermostaatknop er eens af hoe zit het stiftje hieronder?
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu