Thermo Briljant vloerverwarming als bijverwarming

The headhunter

Specialist Elektra
  • #41
De meest lnkse thermometer zit toch in de achterste verdeler, dat is de temperatuur van het water dat de vloer in gaat.

Als alles nu dicht is behalve de verdeler zit er toch echt ergens een verstopping, het is onmogelijk dat je verdeler zo koud blijft als de ketel alleen de verdeler moet voeden.

Dus je hebt een doorstoom probleem.

Mogelijkheden:

defecte kranen naar de verdeler (th-kraan of inregel kraan).
defecte bypass-klep of een bypass-klep die verkeerd is ingesteld.

de vloer unit werkt verder naar behoren alle warmte die erin gaat word ook verpompt naar je vloer(anders was je retour warmer geworden).
 

Kinntech

  • #42
Okee, ik zal in het vervolg beter kijken, de thermometer van de aanvoer zit idd in het achterste blok.

De Bypass lijkt me goed, de aanvoer gaat langs de bypass naar de verdeler, anders zou hij het water toch via de bypass naar de retour leiden.

Hoe kan ik de thermostaat kraan controleren, de knop eraf halen, dan moet de temp. toch oplopen? en welke bedoel je met de inregelkraan?
 

Chathanky

  • #43
Ik kan er geen wijs uit worden over welke aanvoer en retour er gespoken wordt.
Maar goed als na een kwartier de aanvoer op de verdeler 2 graden stijgt dan warmt de vloer toch op?

Interessanter is om te weten of de primaire aanvoer en retour nu dichter bij elkaar komt te liggen. Dus de temperaturen van de cv leidingen naar de ketel.
Met 50 gradenaanvoer moet je zo`n 30 a 35graden terug krijgen naar de ketel.
 

Kinntech

  • #44
Nou dat is dus niet zo, de Cenvax zegt dat het water 52 graden is maar de aanvoer temperatuur op de verdeler is 30-32 graden, de retour is slechts 10 graden.
 

The headhunter

Specialist Elektra
  • #45
Dat hangt natuurlijk wel van de thermostaat kraan af.
Mijn kraan staat op 35 graden en er komt 20 graden op mijn retour.
Bij TS bepaald ook de Thermostaat kraan de aanvoer temperatuur en dus de retour temperatuur.

De inregel kraan is de kraan die in de retour zit rechts onder je Keerklep.
Dit is een dopje en daarachter zit een inbusboutje daarmee kan je de circulatie instellen of de verdeler afsluiten.In theorie zou je zonder thermostaatkop de maximale watertemperatuur richting verdeler moeten krijgen.
 

Kinntech

  • #46
Maar mijn thermostaatkraan staat constant op 50 graden maar de aanvoertemperatuur komt niet hoger dan 30-32, retour 10-12.
 

Japiotje

  • #47
De aanvoerleiding van de cv ketel moet op het voorste blok worden aangesloten en de retourleiding op het achterste blok.(daar zit nu een ontluchter of zoiets) de ontluchter moet dan in het gat gemonteerd worden waar nu de retourkraan zit.de pijl op het achterste deel van de pomp moet inderdaad naar boven wijzen.
Als de vvw het nu nog niet doet moet u eens proberen om de radiatoren dicht te draaien, de vvw krijgt nu n.l. al hetwarme water van de vloerverwarming. veel succes.

p.s. ik werk al ruim 20 jaar met dit merk verdeler en ik heb een aansluiting als deze nog nooit gezien en ik heb ook nog nooit een klacht gehad omdat de vloer niet warm werd.
nogmaals succes en ik denk dat de vloer op mijn manier wél warm gaat worden.
ik hoor het wel.
 

The headhunter

Specialist Elektra
  • #48
Ik zie niet hoe dat gaat helpen.
Het warme water word dan gewoon via de pomp naar de retour gepompt.

Deze verdeler is gewoon hydraulisch neutraal aangesloten .
 

Kinntech

  • #49
Beste Japiotje,

Ik ga het binnenkort proberen, ik ben nu ontzettend druk omdat ik per 1 maart een nieuw bedrijf ga beginnen(in kozijnen en niet in verwarming). Ben nu bezig met het opknappen van het pand.

Bovendien was het de afgelopen dagen zo "warm" buiten dat ik de vloerverwarming zelfs wat lager moest zetten om het niet te warm te laten worden in huis. Maar hij komtalsik hem voluit open zet nogsteeds niet hoger dan 30 - 35 graden en 40 graden als ik alle radiatoren dichtzet.

Voordat ik het ga proberen, kun je eens reageren op wat headhunter nog najou heeft gezegd?

Groeten Kinntech
 

Screech

Specialist Verwarming
  • #50
U schreef in uw eerste bericht
Thermostaatkraan staat op 50 graden maar de thermometer geeft 25 graden aan, hoger komt ie nooit, dit terwijl de aanvoerleiding vlak boven de kraan veel heter aanvoelt deze kun je niet lang vasthouden, dus heet genoeg!
en in uw 2e bericht
Zoals je ziet heb ik vanavond de thermostaatknop er eens afgehaald maar ook dit heeft geen invloed op de temperatuur.

Wat nou als de thermostaat kraan dicht zit?? en niet voldoende open gaat??, Dan zal er ook nooit warmte in de vloer komen. Wanneer u vervolgens de radiatoren dichtdraait, komt er iets meer druk op de vloerunit, waardoor er iets meer warmte door de kraan geperst wordt.

Misschien is het simpeler dan we allemaal denken en zit uw probleem gewoon in de thermostaatkraan.

groet
 

The headhunter

Specialist Elektra
  • #51
Goeie analyse Screech.

Zou best wel eens de oorzaak kunnen zijn.
 

Japiotje

  • #52
Dat wat the headhunter zegt klopt niet helemaal omdat er in het blok van de retour (achterste) een opening zit ( tussen de pomppijp en de retourkraan) die er voor zorgt dat het vloerwater gewoon kan circuleren in de vloer als de thermostaatkraan dicht gaat als deze op temperatuur is.
 

The headhunter

Specialist Elektra
  • #53
Dat mag je dan wel ff tekenen want zo zie ik dat niet werken.

Die verbinding zou alleen nadelig werken als de thermostaat dichtloopt.
Zonder doorverbinding zou het water bij gesloten th.kraan vanuit de vloer getrokken worden en aan de andere zijde de vloer weer ingeperst, met doorverbinding zal een groot gedeelte van het water gaan circuleren door die doorverbinding ipv door de vloer.
 

Kinntech

  • #54
Heren, Japiotje heeft het over het achterste blok wat de retour zou zijn. Echter mij is verteld dat de voorste de retour is. De achterste slangen worden warmer als de voorste en in de voorste zitten ook afsluiters.

Graag jullie reactie.

Groet André
 

The headhunter

Specialist Elektra
  • #55
Dat is een ziens wijze.

Zoals nu aangesloten is de achterste aanvoer en de retouren vanuit de vloer zitten op de voorste.Dit is dus gezien vanuit de vloer.
Vanuit de ketel zitten retour en aanvoer op dezelfde verdeelbuis.

Als je de aansluiting van Japio gebruikt dan komt de retour van de ketel op het achterste blok.
Het voorste blok blijft je retour van je vloerslangen maar de achterste word dan je retour naar de ketel en de aanvoer naar je vloer.

Ik blijf erbij dat alles juist is aangesloten en dat Screech wel eens gelijk kon hebben.
Kan je het stiftje op de thermostaatkraan indrukken en komt deze dan gewoon weer naar buiten, of gaat dit moeilijk?
Alle andere dingen zijn al bekeken, ik denk toch dat je het op die kraan moet zoeken.
 

Kinntech

  • #56
Beste headhunter, het stiftje komt helaas weer gewoon snel naar buiten. Dit had ik al geprobeerd toen ik laatst de thermostaatkraan had gedemonteerd.

Nee, helaas ik weet het ook niet meer. Feit blijft dat de temperatuur hoger is als ooit geweest nu ik die terugslagklep uit de retour heb gedemonteerd. Dit heeft dus echt geholpen, maar als alle radiatoren dicht zijn komt de temp. niet boven de 40 graden terwijl de aanvoer vanuit de ketel rond de 60 graden is.
 

The headhunter

Specialist Elektra
  • #57
Tja hij gaat wel open maar mogelijk niet ver genoeg.

Het water in de achterste buis hoeft ook maar 35 graden te zijn erg veel heter hoef je een vloer echt niet op te stoken.
 

Kinntech

  • #58
Ja, dat zou kunnen maar ook met een tang kon ik de stift neit verder uittrekken, je hebt gelijk dat je over het algemeen niet hoger hoeft te stoken dan 35 graden want de afgelopen dagen dat het buiten warmer was moest ik de thermostaat al wat lager zetten omdat het anders te warm werd. Maar hij zou toch hoger moeten kunnen, en die 35 graden haal ik alleen maar als ik andere radiatoren dichtdraai, anders kom ik net tot 30 graden.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu