Temperatuur te hoog voor vloerverwarming

Kevin van Lierop

 • #1
Beste,

Sinds enkele maanden woon ik in een nieuwbouwappartement van ongeveer 61m2 waarbij de enige aanwezige verwarming een vloerverwarming is. Aangezien het een nieuwbouwappartement betreft is deze zeer goed geïsoleerd. Ik heb mijn appartement afgewerkt met een tegelvloer en er is één thermostaat aanwezig in de woonkamer. Verder is het appartement uitgerust met een WTW-installatie. Verder beschikt 1 zijde over grote raampartijen maar hier staat enkel in de ochtend heel even zon op, de rest van de dag staat hier geen zon op en de ramen zijn tevens voorzien van jaloezieën.

Het probleem is nu dat het appartement zo goed geïsoleerd is dat het standaard tussen de 20-21 graden is in het appartement zonder dat de vloerverwarming aanstaat. Tot zover lekker zuinig natuurlijk. Echter is het nadeel dat mijn tegelvloer zeer koud aanvoelt. Om de vloerverwarming te testen heb ik deze al eens omhoog gedraaid en je merkt wel dat de vloer warmer wordt, en de ruimte in zijn totaliteit ook flink warmer wordt met als resultaat dat ik naast warme voetjes ook een privé sauna heb. Indien ik de thermostaat op 20 graden zet blijven de buizen van de vloerverwarming koud en springt de cv ook niet aan. Nu vroeg ik mij af of het mogelijk is ervoor te zorgen dat de vloer toch dusdanig verwarmd kan worden zodat ik warme voeten krijg zonder dat de algehele temperatuur van het appartement verder stijgt en hoe ik dit voor elkaar kan krijgen. In feite dus of het mogelijk is lauw water door de vloerverwarmingsbuizen te laten stromen wat genoeg warmte afgeeft om de kou uit de tegels te trekken maar de ruimte niet verder te verwarmen.

Of wordt dit toch een gevalletje pantoffels kopen?
 
Laatst bewerkt:
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • Hessie

  Specialist Verwarming
  • #2
  Bekend 'probleem', bij goed geisoleerde huizen, zeker in het voor- en naseizoen. Als het kouder wordt zal de vloer wel iets gaan meedoen. Tot die tijd inderdaad pantoffels, of de ramen open zetten met de kachel aan.
   

  Kevin van Lierop

  • #3
  Dank voor het antwoord en daar was ik helaas al bang voor, dan gaan we maar even shoppen voor een goed paar pantoffels.
   

  Wgb

  Vaste Beantwoorder
  • #4
  Vloerbedekking van tapijt. Het heeft met gevoels temperatuur te maken. Steen geleid de warmte goed dat materiaal voelt koud aan.
   

  Kevin van Lierop

  • #5
  Nog een aanvullende vraag:

  Ik heb gevonden dat mijn WTW installatie de lucht circuleert op een temperatuur van 21 graden (wat verklaart waarom mijn CV dus bijna nooit aangaat) tevens bedraagt de aanvoertemperatuur van de CV 45 graden naar de vloerverwarming (hoofdverwarming en tevens enige verwarming). Is het verstandig in een van de twee aanpassingen te doen? Mijn appartement warmt nu op naar 21 graden zonder dat de CV aangaat en in de praktijk is het met een temperatuur van 21 graden nog redelijk koud in het appartement.
   

  The headhunter

  Specialist Elektra
  • #6
  Energetisch is hier geen verantwoorde aanpassing te doen.

  Je kan de wtw mogelijk in zomerventilatie zetten, dan zal hij de buitenlucht direct buiten de terugwinning om naar binnen blazen.
  Dan koelt het af en kan je bij stoken.

  Het kost wat om een paar warme voeten.
   

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu