Temperatuur in badkamer blijft te hoog

sweatsockpimp

  • #1
Op voorhand excuses voor de lekentaal die ik hoogstwaarschijnlijk uit ga slaan. Ik ga mijn best doen het zo duidelijk mogelijk onder woorden te brengen...
Ik heb al enkele jaren een EVOhome systeem met een zoneklep die de vloerverwarming regelt, waarbij ik door 2 thermostaatknoppen HR92 de temperatuur op de bovenverdieping in een slaap-/studeerkamer en badkamer onafhankelijk van elkaar kan regelen. Een andere radiator op een onbelangrijke plek staat altijd 'open' als een soort overloop. Zo is het door de installateur (50Five, inmiddels niet meer actief in verwarmingen) bedacht en uitgevoerd. Tot voor kort werkte dit helemaal prima. De badkamer warmde 's ochtends en 's avonds voor een korte periode op tot 22 graden via een ingesteld schema op de Evohome.
Sinds kort wordt om voor mij totaal onduidelijke redenen het schema niet meer gevolgd. De temperatuur in de badkamer wordt hooggehouden. Ook als ik de radiatorknop handmatig op een lagere temperatuur zet, levert dat geen resultaat op. De batterijen zijn vol, het display werkt.
Wat kan er mis zijn? En welke acties kan ik als leek, naar jullie smaak, zelf uitproberen?
Bij voorbeeld al dank voor jullie tijd en aandacht.
 

Klussen.

  • #2
Bij zo'n geautomatiseerde toepassing moet je het hele systeem doorlopen. De oorzaak kan overal zitten. Ik zou het systeem opnieuw "resetten" en opnieuw programmeren. Als je geluk hebt doet ie het dan weer. Controleer en vervang ook alle batterijen.
 

sweatsockpimp

  • #3
Tsja...ik d8...dat doe ik ff...terug naar fabrieksinstellingen....maar nu zit ik dus met een leeg systeem en heb ik eigenlijk geen flauwe notie hoe ik het nu weer van scratch aan opbouw.... welke settings erin stonden? geen idee... had ff fotootjes moeten maken... de woonkamer heeft vloerverwarming, maar er zit volgens mij ook een zoneklep etc etc... en de wireless relay box speelt ook een rol...
ik ga kijken hoever ik kom, maar ik ben bang dat ik een installateur moet gaan bellen maandag.

onbezonnen actie...
 

Degooyer

Specialist Vloerverwarming
  • #4
sweatsockpimp schreef:
terug naar fabrieksinstellingen....maar nu zit ik dus met een leeg systeem
Je hoeft je systeem toch niet leeg te laten lopen......
.
Ooit ook wel eens gedacht aan......vervangen van batterijen.
Wanneer de thermostaatknoppen, gevoed door batterijen, te weinig energie kunnen produceren om de communicatie in stand te houden kunnen er altijd vreemde dingen gebeuren
Dat het LCD scherm nog wel iets toon is geen teken dat de batterijeen onvoldoende energie produceren om de draadloze communicatie in stand te houden. Het dan echt niet noodzakelijk om alles weer te resetten.

Dit geldt overigens niet alleen voor die systeem maar voor elk draadloos batterij gevoed apparaat

We worden regelmatig geconfronteerd met "problemen" zoals hier beschreven. Dan is het vervangen van batterijen (liefst alkaline batterijen en zeker geen oplaadbare batterijen) praktisch altijd de oplossing.
Vaak beseft men zich totaal niet dat er batterijen in al die apparaten zitten. Even de handleiding bekijken lost vaak het probleem wel op.
 
Laatst bewerkt:

Rola

Algemeen Bouwkundig Specialist
  • #5
Zit de knop er nog wel goed op?
Als deze te ver naar voren zit, wordt het pinnetje niet ingedrukt.
 
  • Like
Waarderingen: Klussen.

sweatsockpimp

  • #6
toch nog aardig gelukt :?:?...alles werkt weer, maar het probleem in de badkamer is niet opgelost, al is nu het probleem dat die radiator niet meer reageert op een warmtevraag...we puzzelen nog even verder....suggesties zijn meer dan welkom...:icon-study:
 

sweatsockpimp

  • #7
had het systeem niet leeglaten lopen qua water hoor...nee...ik bedoelde 'leeg' als in 'geen gegevens in de EVOhome'....
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu