Tegelwerk vlakverdeling

EdP

  • #21
Inderdaad, de handdoekhaakjes waren niet overal toepasbaar. Soms heb ik spijkers ertussen gestoken, sommige tegels liepen weer wat rond zodat je de tegel wat kunt "sturen" al naar gelang waar je het kruisje erin prikt. Helemaal zonder kruisjes vond ik ook best riskant voor een onervaren tegelaar als ik.

Inmiddels heb ik met een hardmetalen tegelzaag voor in de zaagbeugel wat rondjes gezaagd, gaat perfect. Figuurzagen met tegels zeg maar. Met een slijptol kun je alleen rechte snedes maken neem ik aan. Ik ga er vanuit dat figuurslijpen niet voor mij is weggelegd. Misschien ga ik nog 's wat experimenteren met wat oude tegels.
 

EdP

  • #22
Nou jongens, dit muurtje is klaar.
Dankzij jullie hulp.

Resultaat:



Het slijpen met haakse slijper en diamantschijf ging op zich wel aardig, alleen is het daarmee moeilijker een rechte snede te maken. Met een beetje naknabbelen en/of naslijpen ging het wel, maar wát een stofbende zeg. Daarbij, hoe voorzichtig ik ook deed, op het laatst knapte de tegel toch steeds niet in een rechte lijn. Ook als ik het laatste eindje niet doorsleep en hem op een latje doorbrak.

Dank voor alle tips.
 

Ron321

Vaste Beantwoorder
  • #23
:prima:

Heb je die cv-leidingen nog nodig?
 

EdP

  • #24
Dat wachten we nog even af. Ik laat ze voorlopig zitten in afwachting van of de keuken ook warm genoeg blijft zonder die radiator. Binnen een paar maanden weten we het ...

Mocht het ook prima zonder gaan, dan haal ik ze weg, of kort ik 'm in tot bij de grond, dan kan er in de toekomst een voetventiel op. Is het te kil, dan zien we wel wat er gaat gebeuren: of de huidige ledenradiator terug op z'n plek, of een andere, evt. ook met voetventiel.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu