Tegel ligt los in de badkamer, opnieuw plakbaar?

Pim Kors

  • #1
Vorig jaar hebben we onze badkamer verbouwd en de vloer opnieuw getegeld.
Over de bestaande vloer heen, na vreselijk goed ontvet te hebben.

Helaas heeft er iemand over heen gelopen toen de lijm nog niet droog was, en daardoor (denk ik) ligt er nu een tegel los.

Is het doenbaar en slim om deze héél voorzichtig tussen de voegen uit te lichten, de vloer en tegel af te bikken en opnieuw te lijmen? (iemand nog een tip over hoe precies?)

Ik ben heel benieuwd...

Groet, Pim
 

Kees

Vaste Beantwoorder
  • #2
Eerste vraag is: heb je nog reservetegels?
 

Pim Kors

  • #3
Jawel, die zijn er nog (een paar zelfs) maar hoop dus deze actie af te kunnen ronden zonder opnieuw te moeten voegen, want dat heb ik dus NIET meer. (was sowieso bedorven geweest schijnt het)
 

Kees

Vaste Beantwoorder
  • #4
De oude tegel kun je losmaken door de voegen voorzichtig weg te slijpen met een kleine haakse slijper met diamantschijf. Of met een voegenkrabber.

Vervolgens wegbikken met een kleine steenbeitel (of een oude houtbeitel). In het midden beginnen, tot ie in stukjes is en dan voorzichtig naar de kanten toe werken. Denk eraan: als de voegen niet los zijn heb je kans een andere tegel ook te breken.

Je zult een laagje lijm weg moeten schrapen of slijpen, anders komt de nieuwe tegel te hoog te liggen. Vervolgens de nieuwe tegel vastlijmen.

Nieuw voegmateriaal ontkom je niet aan: als je het niet goed waterdicht voegt, komt er water onder de tegels. Maar ja, zó duur is een zakje voeg"wit" nou ook weer niet. Maar altijd zonde als je de rest moet bewaren (en na een jaar of wat ook weer onbruikbaar is geworden).

En dat probleem heb je trouwens ook met de lijm... Het mooiste is als je iemand weet die net aan het tegelen is en een beetje lijm voor je over heeft!
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu