Poreuze tegels voegen

Geenpijl

  • #1
Beste leden,

Ik kan op dit geweldige forum weinig vinden over voegen, vandaar even mijn vraag.

Wij hebben terracotta tegels gelijmd in de WC. Ze zijn niet glanzend, en daardoor enig poreus. Gevoegd met een bepaald product uit een fabriek in Wormerveer, en zoals hun verpakking zegt: Tegels natmaken/schoonmaken, Voegen inwrijven, laten drogen tot vingerdroog, tegels nat maken, dan de waas van de tegels sponzen, naden nasponzen, en dan nog en keer afsponzen. We zagen toen al dat het leek alsof de tegels de voeg hadden geabsorbeerd, want zelfs met een schuur sponsje (zonder de voeg te raken) kregen we de waas er niet af.
Na droging het resultaat in de foto, de handleiding zegt dat je met een droge doek de sluier eraf moet kunnen halen, maar zonder resultaat.
Toen HG tegel cementsluier verwijderaar, maar ook die doet niet wat hij moet doen..

Heeft iemand een goed idee hier om de waas eraf te krijgen? En aangezien we nergens hoogglans tegels gaan gebruiken, een goede tip als je poreuze tegels wilt voegen?

0fb424b7-5fc1-4ef1-a9de-cc721ad61d47.jpeg
 

Rogeeke1

  • #2
Ik weet even niet hoe je zonder schade aan de tegels dat eraf moet krijgen. Misschien bestaat er een wondermiddel voor maae ik denk dat de voeg inmiddels chemisch gebonden is aan de poreuze tegel maar dat kan ik moeilijk inschatten zo vanaf een foto.

Misschien valt het in de praktijk mee maar zo te horen aan uw relaas valt het dus niet mee.

Wat je kunt doen om dit te voorkomen? Zo maar een paar ideetjes die in mijn hoofd te binnen komen:

De tegels van te voren impregneren. Wel uitkijken dat je het uiterlijk van de tegel niet verandert en dus alleen de poriën afsluit.

Niet de hele tegel insmeren met voeg en alleen de voegen afvullen. Desnoods alle voegen afplakken met tape. Dat kost natuurlijk meer tijd maar dan heb je niet deze problemen.

Hoe lang is er gewacht om het te bevochtigen voor de eerste keer nadat het gevoegd was?
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu