Tegel gebarsten naast de drain

Akil

  • #1
Goedemorgen,

Ik ben erg bijziend en omdat ik zonder bril de douche in stap was de barst me niet opgevallen totdat ik gisteren met bril in de douche stapte.

Ik kan zien dat iemand de douchekop erg hard op de tegel heeft laten vallen en er nu een barst in de tegel zit. ik ben bang dat iemand scherven in de voet krijgt of dat dit helemaal openbreekt bij de kit en er ergens water gaat lekken.
Daarnaast viel het mij op dat de voeg in die hoek naar de drain toe wel opnieuw gevuld zou kunnen worden omdat het er ook op lijkt dat er nu een stuk ontbreekt.

Hoe kan ik het volgende het beste repareren:
-barst: kan ik hier gewoon siliconen kit op doen? Of kan ik er tijdelijk siliconen kit op doen tot ik iemand kan vinden die deze tegel kan vervangen (al lijkt dat me ook een dure risicovolle klus omdat ze dan ook de kit moeten vervangen)?

-voeg: kan ik deze met nieuwe antraciet voeg bijvullen?

ik wil dit natuurlijk een keer netjes oplossen maar vanwege dak lekkages zitten we even krap bij kas en mory

met vriendelijke groeten,
Akil

IMG_6491.jpeg IMG_6494.jpeg IMG_6495.jpeg
 

Marcn.88

Vaste Beantwoorder
Moderator
  • #2
als u hier op (korte) termijn niks aan doet krijgt u waarschijnlijk meer lekkage, de tegel zal zosnel mogelijk vervangen moeten worden omdat het douchewater nu op de kimband terechtkomt en zich langzaam zal verspreiden onder de tegels door
 
  • Like
Waarderingen: Robbie's

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu