Teak badmeubel, lakken of oliën?

William85

  • #1
Over dit onderwerp is al het nodige te vinden maar lees hier wel verschillende verhalen over. Ik heb een teakhouten badmeubel gekocht wat nog onbehandeld is en door mij heel licht is geschuurd. De zaak waar ik het meubel heb gekocht vertelde dat het aan te raden is het meubel te behandelen met Wood Protector (2 componenten) i.v.m. vlekken die in het hout kunnen trekken. Zelf heb ik Wood Protector en Skylt lak staan maar lees nu ook verschillende verhalen dat lak niet goed werkt op teakhout omdat het zo vettig is. Lees daarnaast ook dat sommige mensen olie gebruiken om het meubel te beschermen.

Zie dus verschillende verhalen en vraag mij af of er mensen zijn die ervaring hebben met Wood Protector, Skylt of juist olie op teakhouten badmeubels? Is bij het lakken overigens een twee componenten roller vereist?

Alvast bedankt.

 

IJkenhout

Vaste beantwoorder
Moderator
  • #2
Als je olie zou gebruiken in de badkamer, zorg dan dat het hout goed verzadigd is. Anders krijg je snel vochtplekken. En dan nog moet je eigenlijk het meubel goed droog houden. En af en toe de oliebehandeling herhalen.

Ik denk dat een lak handiger/verstandiger is.

Over het vettig zijn van teakhout weet ik niets af. Als er geen andere antwoorden komen, zou je aan de onderkant het kunnen testen.
 

De Bob

  • #3

Hier zie je het verschil van onbehandeld/of (lijsten) in de lakolie/en dek geconserveerd.
2 soorten van behandelen/conserveren, of niet behandelen.(bovenste foto)
 

William85

  • #4
Wat een gigantisch verschil :shock: Dit is dan ook teakhout neem ik aan? Gewoon lakken dus bij het zien van de bovenste foto.
 

De Bob

  • #5
Dit is teak, de lijsten heb ik in de lakolie gezet, en het dek is geconserveerd tegen vocht en verkleuring, en nu na een jaar ziet het er nog net zo uit.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu